Vondroušová šokovala Indian Wells: Vyřadila světovou dvojku! Ve čtvrtfinále je i Plíšková

Vondroušová v kalifornské poušti jednoduše září. Už v předchozích kolech si připsala cenné skalpy čtrnáctky Rusky Darii Kasatkina a nasazené dvaadvacítky Jeleny Ostapenko z Lotyšska. Rozjetou českou mašinu následně nezastavila ani jedna z hlavních hvězd – druhá nasazená Simona Halep.

Vondroušová před osmifinálovým duelem slíbila, že se bude na kurtu opět rvát. A to také do puntíku splnila. Favorizovanou Rumunku místy až nečekaně snadno přehrávala a po 100 minutách hry bylo hotovo. Tenistka ze Sokolova nedávnou vládkyni ženského tenisu udolala 6:2, 3:6, 6:2 a poprvé v kariéře si připsala skalp členky Top 10!

„Byl to boj a velmi těžký zápas. Jsem šťastná, že postupuji dál, je to pro mě úžasný týden,“ soukala ze sebe šťastná Vondroušová, 61. hráčka žebříčku WTA. Ve svém největším čtvrtfinále se utká s šestou nasazenou Elinou Svitolina. Oba vzájemné loňské duely ovládla Ukrajinka.

Plíšková si na kamarádku věří

Kalifornské klima svědčí i Karolíně Plíškové. Turnajová pětka prošla na „pátém grandslamu“, jak se turnaji v Indian Wells často označuje, už počtvrté za sebou do čtvrtfinále. Místenku mezi osmičkou nejlepších jí zajistila výhra nad Anett Kontaveit z Estonska 7:6, 4:6 a 6:2. „Kvalitní souboj,“ pochvalovala si letošní vítězka podniku v Brisbane.

Její další soupeřkou bude Švýcarka Belinda Bencic, osmifinálová přemožitelka světové jedničky a obhájkyně titulu Japonky Naomi Ósaka. „Mimo kurt jsme dobré kamarádky. Teď je v ráži, za poslední týdny porazila hodně skvělých tenistek, takže to bude těžké. Má sebevědomí, ale já taky hraju dobře a mám své zbraně,“ věří si Plíšková před prvním soubojem s 23. hráčkou pořadí WTA.

Čtvrtfinálové duely českých tenistek nabídneme v přímých přenosech na stanici O2 TV Tenis, kde prestižní turnaj v Indian Wells vysíláme. Vondroušová si to se Svitolina rozdá nejdříve dvě hodiny po půlnoci ze středy na čtvrtek, Plíšková si o semifinále zahraje ve čtvrtek od 19 hodin.

Tip: Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru