Turnaj v Indian Wells: Plíškovou a Vondroušovou čeká boj o postup do čtvrtfinále!

Vondroušová na kurtech v kalifornské poušti kosí jednu hvězdu za druhou. Poté, co poslala domů světovou čtrnáctku Rusku Dariu Kasatkina, dokázala ve třetím kole otočit duel s turnajovou dvaadvacítkou Jelenou Ostapenko z Lotyšska. Teď stojí před mladou Češkou soupeřka z kategorie nejtěžších – v osmifinále se utká s ještě nedávno první hráčkou světa a grandslamovou šampionkou Simonou Halep.

„Nikdy jsme spolu nehrály, ale vím, že je to výborná tenistka. Budu zase bojovat,“ hlásí odhodlaně Vondroušová před soubojem s favorizovanou Rumunkou. Postará se někdejší juniorská světová jednička na prvním podniku kategorie Premier Mamdatory o prvotřídní senzaci?

Plíšková jde na 21. nasazenou

Zatímco Vondroušová jde do osmifinále v roli outsidera, její krajanka Karolína Plíšková to má naopak. Po vítězném vstupu do turnaje a hladkém postupu přes Belgičanku Ysaline Bonaventure si turnajová pětka o účast ve čtvrtfinále zahraje s Estonkou Anett Kontaveit. Nic jiného než postup nebere.

S jednadvacátou nasazenou se Plíšková potkala na okruhu WTA dosud jen jednou – loni na antuce ve Stuttgartu vyhrála. Stejný scénář by ráda zopakovala vítězka podniku v australském Brisbane i na tvrdém povrchu v Indian Wells. Loni tady došla do semifinále, letos by tento výsledek minimálně ráda zopakovala.

Osmifinálové duely českých tenistek v Indian Wells sledujte živě na programu O2 TV Tenis, později i na O2 TV Sport. Duel Vondroušové s Halep by měl přijít na řadu kolem úterní 21. hodiny, Plíšková půjde podle původního rozpisu do akce asi hodinu po půlnoci.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru