Miloš Petrášek v České uličce: O odvetě s Kimballem, Vémolovi i odměnách za zápasy

Petráškův souboj s Kimballem patří mezi taháky ostravského turnaje. Fanoušci jsou zvědaví, jestli český bojovník a miláček publika vrátí soupeři se zkušenostmi ze slavné UFC listopadovou porážku v O2 areně. Tehdy Kimball rozhodl o svém triumfu 33 vteřin před koncem prvního kola, následně si ještě v oktagonu sám řekl o odvetu. A Petrášek tuto výzvu bez okolků přijal.

„Na zápas se těším, myslím, že to bude jiné, než v našem prvním souboji,“ vyhlíží odvetu s americkým „Grizzlym“. „Něco na něj připraveného mám, ale je otázkou, s čím přijde on. Jak budu zápasit, se rozhodnu až v kleci,“ nechtěl předem prozradit nic ze svých plánů.

Petrášek v těchto dnech finišuje s přípravou. Motivace mu nechybí před žádným duelem, tentokrát jde ale dost možná ještě o víc. „O zápasníka, který má dvě tři porážky v řadě, zahraniční organizace moc nestojí,“ uvědomuje si, že případný nezdar by mohl jeho nadějnou kariéru přibrzdit.

Také čtěte: Hlavní zápas pro OKTAGON 11 je na světě: „Pirát“ Krištofič vyzval šampiona Kozmu!

Proti Vémolovi by nešel

Právě o sympatickém mladíkovi se často nahlas mluví jako o dalším možném Čechovi v nejslavnější zápasnické lize světa UFC. „Když by ta šance přišla, bych byl samozřejmě rád, ale nějak extra na tom neplním. Zůstávám nohama na zemi a soustředím se jen na to, co má přijít. Nad teď vůbec nepřemýšlím, přemýšlím jen nad Kimballem,“ podotkl obdivovatel Američana Daniela Cormiera.

Jeho novým kolegou se stal Karlos Vémola, jež nedávno přestoupil pod křídla OKTAGONU z konkurenční organizace XFN. Jak se Petráškovi zamlouvá myšlenka fightu s hvězdným „Terminátorem“? „Pro mě by bylo nemorální s ním zápasit. Vzal mě k sobě do Londýna, trénoval jsem s ním v London Shoot Fighters… Známe se, on ví, jak zápasím a já zas vím, jak zápasí on,“ vysvětlil v pořadu Česká ulička.

„Nechci zápasit proti lidem, kteří mi v přípravách pomáhali. Spousta zápasníků to tak nebere, tvrdí, že třeba běžci proti sobě taky závodí a jsou to kamarádi. Jenže když běžíte, tak nikoho nedržíte v pozici a neloktujete ho do hlavy. Žádného kamaráda do hlavy loktovat nechci,“ dodal Petrášek.

Už jste viděli? VIDEO: Dva roky, 10 turnajů, 3 řady reality show. Takhle šel čas s OKTAGONEM

Až 10 tisíc eur za zápas

S Vémolou patří mezi nejlépe placené české MMA zápasníky. Co to v praxi znamená? „Moje výplata se pohybuje okolo 5 až 10 tisíc eur za zápas,“ prozradil. V přepočtu si tak přijde na sumu v rozmezí od 127 až do 250 tisíc korun.

V rozhovoru s Michalem Hrdličkou zavzpomínal Petrášek i na dobu, kdy si stejně jako řada dalších bijců přivydělával jako vyhazovač. Prý to ale nebyla práce, která by mu zrovna seděla. „Dělal jsem jeden čas na diskotéce. Vždycky jsem lidi prosil, ať odejdou. Kluci mi říkali, že je mám popadnout a vyhodit. Já místo toho chodil a prosil je. Říkali mi prosící vyhazovač,“ vzpomíná s úsměvem přední český MMA fighter.

V akci můžete Miloše Petráška znovu vidět už v sobotu 16. března na galavečeru OKTAGON 11 v Ostravě. Jeho druhý souboj s Američanem Kimballem odvysíláme stejně jako všechny ostatní zápasy na kartě v přímém přenosu na O2 TV Sport!

Foto: O2 TV Sport, OKTAGON MMA

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru