Bayern vs. Liverpool: Kdo projde do čtvrtfinále Ligy mistrů? Messi a spol. jdou na Lyon

Bayern Mnichov – Liverpool FC (21:00, O2 TV Sport)

Bavorská mašina se v této sezóně rozjíždí velice pozvolna, ale začíná nabírat na rychlosti. Po velice vlažném podzimu dokázal mistrovský Bayern dohnat na čele tabulky Dortmund a dostat se opět do hry o bundesligový titul. V Mnichově se dokonce začíná hovořit o tom, že tento tým má sílu a mentalitu na to, aby byl úspěšný i v Lize mistrů.

Liverpool se prokousal mezi šestnáct nejlepších po velice rozporuplných výkonech ve skupině, kdy na půdě soupeřů nezískal ani bod. „Čeká nás vzrušující odveta. Bayern hrál na našem stadionu velmi dobře, v poslední době změnil trochu svůj herní styl. Bude to velký boj. Myslím si, že na nás bude chtít nastoupit od úvodních minut,“ nechal se slyšet nizozemský stoper ve službách Reds Virgil van Dijk.

Bayern je aktuálně ve velké herní pohodě, neboť poslední tři duely v Bundeslize zvládl se skóre 12:1. Rozhodovat o postupujícím může každý detail, ale oba celky budou vsázet na své osvědčené střelce. Na straně ostrovního giganta to bude Mohamad Salah, domácí pak budou spoléhat na služby polského kanonýrka Roberta Lewandowskiho. „Trenér Kovač překonal slabší období, ale momentálně má už mužstvo pod kontrolou. Remíza z prvního duelu je ošidná, ale teď hraje Bayern doma a jsem přesvědčený, že postoupí,“ nechala se slyšet německá legenda Lothar Matthäus.

Předpokládané sestavy:
Bayern: Neuer – Rafinha, Sule, Hummels, Alaba – Thiago, Martínez – Gnabry, James, Ribéry – Lewandowski
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Henderson – Salah, Firmino, Mané

Tip: Chcete sledovat Ligu mistrů, ale nemáte O2 TV? Nevadí. Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy prestižní soutěže naplno!

FC Barcelona – Olympique Lyon (21:00, O2 TV Fotbal)

Katalánský gigant je v posledních týdnech na koni, neboť dokázal ze španělského poháru Copa del Rey vyřadit hvězdný Real Madrid a na vítězné vlně se Barcelona vezla také v ligovém El Clásciu. Parta kolem Messiho kráčí za dalším triumfem v La Lize, ale prahne také po delším půstu uspět v Lize mistrů. V cestě ji stojí Lyon, který s ní doma vyválčil bezbrankovou remízu.

Francouzskému klubu se proti španělským soupeřům poměrně daří, ale Barcelona je těžkým kalibrem pro každého. V uplynulých třech sezónách na Camp Nou nedokázali přejít přes čtvrtfinále. „Barca je jedna z nejlepších týmů v Evropě. Vždy je radost proti takovému soupeři nastoupit. Naši fanoušci mají velká očekávání a my je zkusíme rozradostnit. Moc dobře ale víme, jak to bude těžké,“ nechal se slyšet jeden z klenotů Lyonu Nabil Fekir. Úvodní duel vinou karetního trestu jen sledoval z tribuny.

Barcelona větří, že by tato sezóna mohla být velice úspěšná, proto nehodlá středeční odvetu podcenit. „Máme v hlavě tři tituly. Středeční zápas je jako finále. Pokud vyhrajete, postupujete, ale když prohrajete, soutěž pro vás končí. V tuhle chvíli už nelze nic podcenit,“ poukazuje zkušený dirigent defenzivní řady Gerard Piqué na fakt, že katalánský obr bojuje stále na třech frontách.

Předpokládané sestavy:
Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitič, Arthur – Dembélé, Suárez, Messi
Lyon: Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy – Ndombele, Aouar, Tousart – Fekir, Dembélé, Depay

Oba středeční duely mají výkop ve 21:00, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiem. Sledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů v O2 TV i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru