Liga mistrů pozná další dva čtvrtfinalisty: Odvrátí Juventus nečekaně rychlý konec?

Juventus Turín – Atlético Madrid (21:00, O2 TV Sport)

V italské nejvyšší soutěži nemá „Stará dáma“ již dlouhá léta konkurenci. Také o víkendu to potvrdila doma proti Udinese a s přehledem vládne tabulce Serie A. Turínský gigant by však rád konečně ovládl i Ligu mistrů, kam v posledních letech již třikrát nakoukl do finále, leč neúspěšně. Na Apeninském poloostrově se proslýchá, že kouč Allegri má nůž na krku, a v případě pohárového fiaska převezme jeho svěřence Antonio Conte.

Úvodní konfrontace Juventusu s Atléticem přinesla emoce na obou stranách. Veřejnost se zabývala nejen na sociálních sítích oslavou kouče domácích Diega Simeoneho. Argentinský stratég slavil branku otočený do hlediště s rukama v rozkroku. „Musel jsem to ukázat, aby bylo vidět, že máme koule,“ hájil Simeone své gesto, za které se poté omluvil.

Svůj návrat do Madridu si představoval úplně jinak portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo. Proti městskému rivalovi mu to nepálilo a nakonec frustrovaný z prohry ukazoval fanouškům domácího výběru, že on vyhrál pět titulů v Lize mistrů, zatímco Atlético žádný. „Uděláme vše, co je v našich silách, abychom Atlético porazili. Nikdo nečekal, že první utkání prohrajeme 0:2. Takový je ale fotbal, proto i v odvetě se může stát cokoliv. My však chceme našim fanouškům doma vykouzlit úsměv ve tváři,“ nechal se slyšet Ronaldo.

Předpokládané sestavy:
Juventus: Szczęsny – Cáceres, Bonucci, Chiellini – Bernardeschi, Can, Pjanič, Matuidi, Cancelo – Mandžukič, Ronaldo
Atlético: Oblak – Arias, Giménez, Godín, Juanfran – Koke, Rodrigo, Ñíguez, Lemar – Griezmann, Morata

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte všechny zápasy vyřazovací části Ligy mistrů!

Manchester City – Schalke (21:00, O2 TV Fotbal)

Divoká přestřelka v Německu neunikla pozornosti médií po celém světě. Manchester City nakonec svůj venkovní duel zvládl 3:2, ale kouč Pep Guardiola s výsledkem rozhodně spokojený nebyl. Bylo to i díky tomu, že Schalke vstřelilo dvě branky z pokutového kopu a Citizens dohrávali v deseti. Na Etihad Stadium je pro domácí postup povinností, neboť nic jiného si ambiciózní a zámožný celek ani dovolit nemůže.

Po úvodním utkání měl Pep Guardiola rozporuplné pocity z výkonu svých svěřenců. Veřejnost pak zaskočil tvrzením, že jeho tým není ještě připravený prestižní milionářskou soutěž vyhrát. „Můžeme to považovat za neuvěřitelný výsledek. Dali jsme tři góly a hlavně se mi líbil způsob, jakým jsme reagovali, když jsme v druhém poločase hráli jen v deseti. Začali jsme dobře, ale potom jsme ztráceli spoustu lehkých míčků a ke všemu domácím nabídli dva pokutové kopy,“ reagoval španělský kouč po vydřené výhře v Německu.

Favoritem na postup je jednoznačně anglický gigant, který vládne nejen tamní tabulce Premier League, ale často i přestupovým částkám. Zámožný celek disponuje velice silným týmem plným individualit. „Na náš fotbal se hezky dívá, dáváme neuvěřitelné množství branek, ale něco podobného si v soutěži, jakou je Liga mistrů, nemůžeme dovolit. Zatím ještě pořád nejsme připraveni, abychom Champions League vyhráli,“ dodal Guardiola, který bude chtít doma uhrát dobrý výsledek, který posune jeho tým mezi osm vyvolených.

Předpokládané sestavy:
Manchester City: Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko – Bernardo Silva, Gündogan, David Silva – Sterling, Agüero, Sané
Schalke: Fährmann – Stambouli, Sané, Nastasič – McKennie, Konoplyanka, Rudy, Oczipka, Bentaleb – Embolo, Burgstaller

Oba úterní duely mají výkop ve 21:00, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiem. Sledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů v O2 TV i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru