Vyšlápne si skvěle hrající Sigma i na Liberec? Ten hodlá odčinit porážku se Spartou

Proč zápas sledovat…

Když na začátku jarní fáze FORTUNA:LIGY Sigma padla doma s Jabloncem gólem minutu před koncem, obávali se fanoušci opakování startu podzimní části ligy.

Jenže od té chvíle Olomouc svou bránu uzavřela a už tři celky si na obraně hanáckého celku vylámaly zuby. Olomouc zvládla klíčové bitvy s Bohemians, Příbramí a Duklou a směle nyní může uvažovat o postupu do druhé skupiny, která bude bojovat o Evropskou ligu.

Nepřehlédněte: Taháky 24. kola FORTUNA:LIGY: Sparta vyzve na Letné Plzeň, Slavii čeká hladový Baník

V té se pravděpodobně bude nacházet i liberecký Slovan, kterému velmi pomohl příchod zkušeného útočníka Libora Kozáka. Doma ve dvou duelech v řadě neinkasoval a Kozák se navíc vždy trefil. Hráč za měsíc únor ale neprožil ideální start do měsíce nynějšího.

Šlágr kola se Spartou mohl srovnat na konečných 1:1, v samotném závěru ovšem neproměnil penaltu. Nyní tak chce celý Liberec porážku odčinit a zabrat na Andrově stadionu. „Chceme se fanouškům revanšovat dobrým výsledkem a dobrou hrou,“ řekl před střetnutím kouč Liberce Zsolt Hornyák.

Hosté jdou do utkání jako mírní favorité, ve vzájemných duelech dvakrát neinkasovali a v pondělí se pokusí navázat na podzimní ligovou výhru poměrem 3:0. Je třeba ovšem dodat, že hostující tým se v těchto soubojích z výhry naposledy radoval před téměř šesti lety.

Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Řekli před zápasem…

Zsolt Hornyák, trenér Liberce: „Rychle, během jednoho dne, jsme zanalyzovali zápas se Spartou, protože hodně bolel ten výsledek a bylo potřeba dodat hráčům sebevědomí. Poctivě se připravujeme na Olomouc a chceme se fanouškům revanšovat dobrým výsledkem a dobrou hrou. Cílem je napravit výsledek se Spartou a naplno v Olomouci bodovat.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Libor Kozák, útočník Liberce

Stal se nejlepším hráčem měsíce, březen ale nenačal úplně nejlépe. V domácím utkání proti Spartě měl Libor Kozák obrovskou příležitost získat pro Slovan alespoň bod, v poslední minutě ovšem neproměnil pokutový kop. Fanoušky si tak chce udobřit povedeným výkonem v dohrávce proti olomoucké Sigmě. Zapíše se do střelecké listiny opět po jednozápasové pauze?

Přímý přenos pondělní dohrávky 24. kola FORTUNA:LIGY mezi Sigmou a libereckým Slovanem sledujte jen na O2 TV Fotbal. Začínáme v 17:45 hodin.

Také čtěte: Titul vyhraje Slavia, mají jasno fotbalové tváře O2 TV Sport. Koho vidí na sestup?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru