Předkolo play-off: Preview série BK Mladá Boleslav – PSG Berani Zlín

Aktuální forma

Mírně lepší formou disponuje tým, který začíná venku. Zlín si v posledních deseti zápasech připsal sedm výher v základní hrací době a tři porážky. Během tohoto období nasázeli Berani třicet branek a inkasovali osmadvacet. Jedním dechem ale dodejme, že v tomto výčtu je zapsán také devítigólový příděl od Plzně. To Mladá Boleslav získala šest výher, hned dvě ale přišly až v nastavení. V útoku je na tom hůře (23 vstřelených branek), defenziva je ovšem jednoznačně lepší (18 inkasovaných gólů).

Nepřehlédněte: Předkolo play-off Tipsport extraligy na O2 TV Sport! Které zápasy vás neminou?

Vzájemné zápasy z letošní sezóny

Vzájemné zápasy jednoznačně hovoří pro Zlín. Doma zvládl oba zápasy a úspěšný byl i v prvním střetnutí v Mladé Boleslavi. Bruslařský klub se dočkal až v závěru základní části, konkrétně v 50. kole, kdy zvítězil 3:1. Z hlediska branek zvítězil Zlín poměrem 13:9, z hlediska bodů 9:3.

Přesilové hry a oslabení

Rozhodující samozřejmě mohou být přesilové hry. O něco málo lepší byl v základní části Zlín, jenž hrál 207 přesilových her a vstřelil 34 branek. Mladá Boleslav hrála o jednu přesilovku méně a vstřelila o jednu branku méně. V oslabení je na tom lépe Mladá Boleslav, Bruslaři hráli 186 početních nevýhod a inkasovali 34 branek. Zlín musel hrát o deset oslabení více a dostal tak o čtyři branky více než jeho osmifinálový soupeř. Důležitým faktem ale může být to, že ve vzájemných zápasech nasázel Zlín šest přesilovkových tref, zatímco Mladá Boleslav pouze dvě.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Srovnání brankářů

Svou roli nepochybně budou hrát brankáři. V základní části měli ve svém brankáři větší oporu Bruslaři. Slovinec Gašper Krošelj odchytal 34 utkání, ve kterých pustil 64 branek. V průměru inkasoval 2,05 branek na utkání a s úspěšností zásahů se dostal na 92,05 %. Libor Kašík v sezóně chytal i za brněnskou Kometu, celkem nastoupil do šestadvaceti duelů a za svá záda propustil 62 puků. Průměrně v utkání inkasoval 2,5 branek a jeho úspěšnost je tak nižší, konkrétně 91,13 %.

Hráči, kteří mohou rozhodnout

Mladé Boleslavi výrazně prospěl příchod Michala Vondrky. Šestatřicetiletý útočník nevynechal jediné utkání a s jednačtyřiceti body (17+24) se stal nejproduktivnějším Bruslařem. Na druhé straně zářil Jiří Ondráček, třicetileté křídlo prvního útoku posbíralo 36 kanadských bodů. Kvůli zranění Ondráček vynechal šest duelů v závěru základní části, proti Kometě v pátek ale nechyběl. Tajným trumfem Beranů poté může být zkušený útočník Pavel Kubiš. Rodák z Náměště nad Oslavou prožil ve třiatřiceti letech vynikající sezónu a sedmadvaceti body výrazně pomohl svému týmu do předkola.

Už v pondělí startuje série předkola play-off Tipsport extraligy mezi Mladou Boleslaví a Zlínem. Přímý přenos na O2 TV Sport startuje v 18:45 hodin!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru