Indian Wells vyhlíží české hvězdy. Jak vstoupí Kvitová s Plíškovou do turnaje?

Obě Češky figurují mezi čtveřicí hráček, které mohou v Indian Wells sesadit z prvního místa světového žebříčku Japonku Naomi Ósaka a usednout na trůn pro královnu ženského tenisu. Pokud to ale s útokem na čelo sledovaného pořadí myslí vážně, druhé kolo pro ně nemůže představovat větší překážku.

Také čtěte: Boj o post světové jedničky. V Indian Wells mohou na trůn vystoupat i Češky!

A na koho na úvod narazí? Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová vstoupí do BNP Paribas Open soubojem s osmatřicetiletou Američankou Venus Williams. Jakožto třetí nasazená bude proti sestře legendární Sereny favoritkou, musí ale zahnat vzpomínky na poslední vzájemný duel.

Předloni na grandslamovém US Open totiž Američanka zatarasila rodačce z Fulneku po třísetové bitvě cestu mezi čtyři nejlepší do semifinále. Na okruhu WTA se potkaly celkem šestkrát a bilance hovoří ve prospěch Kvitové, která aktuálně 36. hráčku světa dokázal čtyřikrát porazit. Připíše si další úspěch v Indian Wells?

Plíšková jde na 121. hráčku světa

Také na Karolínu Plíškovou čeká hráčka, jenž musela projít prvním kolem. Sedmadvacetiletá Japonka Misaki Doi figurující na 121. místě žebříčku WTA by neměla pro turnajovou pětku představovat výraznější nebezpečí. Z šesti předešlých vzájemných soubojů odešla favorizovaná Plíšková čtyřikrát jako vítězka, Japonce podlehla podruhé a zároveň naposledy v roce 2016 ve Wimbledonu.

Vstup českých hvězd z elitní Top 10 do turnaje v Indian Wells můžete sledovat v sobotu večer živě na programu O2 TV Tenis, kde velký a štědře dotovaný podnik za účasti kompletní světové špičky vysíláme každý hrací den.

Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia/BNP Paribas Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru