Fotbalová bitva na O2 TV Sport se blíží! Podívejte se na velké srovnání Sparta vs. Plzeň

Letošní sezona

Byť se v sobotu na Letné utká třetí s druhým týmem tabulky, bodový rozdíl mezi nimi ční po třiadvaceti odehraných zápasech jedenáct bodů. Vzhledem k tomu, jaký stylem se Sparta i Plzeň prezentují asi nikoho nepřekvapí, že patří k nejgólovějším mančaftům ligy. Viktoriáni se navíc pyšní vůbec nejlepší obranou. I co se týče počtu střel, vypracovaných šancí či úspěšnosti přihrávek patří k absolutní špičce. V případě Sparty to ovšem platí v nelichotivé statistice obdržených karet.

Sparta Plzeň
3. Umístění v tabulce 2.
44 Získané body 55
38:20 Skóre 35:17
160 Vytvořené šance 180
359 Střely 297
81,1 % Úspěšnost přihrávek 82,8 %
57,1 % Držení míče 53,3 %
60/4 Žluté/červené karty 38/3
8/4 Penalty pro/proměněné 6/4
25,4 Průměrný věk kádru 28,3
773 Ligové starty všech hráčů 653
10 Počet národností v kádru 5

Aktuální forma

Co se týče jarní části, lépe je na tom Sparta, která ve čtyřech kolech neztratila ani bod. Všechny zápasy vyhrála o gól, ale zvládla i těžké zkoušky s ostravským Baníkem a v Liberci. Družina kouče Pavla Vrby vstoupila do jara remízou na boleslavské půdě, poté si ale doma vyšlápla na Slavii a následně s odřenými ušima brala tři body i z duelů v Opavě a proti Jablonci.

Taháky 24. kola FORTUNA:LIGY: Sparta vyzve na Letné Plzeň, Slavii čeká hladový Baník

Kluboví lídři

Nejlepším sparťanským střelcem v sezoně je útočník Benjamin Tetteh s deseti zásahy, v kádru Viktorie tento primát český reprezentant Michael Krmenčíkovi. Ten ovšem kvůli přetrženému zkříženému vazu od konce října nehraje. Bořku Dočkalovi stačily po návratu dva zápasy, aby se dělil o pozici nejlepšího letenského nahrávače. Za zmínku stojí i 1136 přihrávek rozdaných motorem plzeňské zálohy Patrikem Hrošovským.

10 – Tetteh Góly 7 – Krmenčík
2 – Chipciu, Čivič, Dočkal Asistence 3 – Limberský
52 – Kanga Střely 37 – Hrošovský
21 – Tetteh Vytvořené šance 18 – Petržela
938 – Frýdek Úspěšné přihrávky 1136 – Hrošovský

Vzájemná bilance

V sobotním šlágru 24. kola FORTUNA:LIGY se Sparta utká s Plzní v rámci samostatné ligy už po čtyřiačtyřicáté. Byť Západočeši v posledních letech vzájemnou bilanci poměrně výrazně vylepšili, stále ovšem hovoří jasně ve prospěch letenského celku. Hned patnáctkrát skončil střet těchto rivalů nejtěsnějším možným rozdílem.

Poslední nájezdy viktoriánů na Letnou. V čí prospěch mluví nedávná minulost?

Poslední vzájemné zápasy

Nesmí chybět ani přehled posledních vzájemných duelů. Ten vlastně jen potvrzuje již zmíněný fakt, že viktoriánům se od jejich vzestupu proti Spartě daří. Z deseti předešlých ligových duelů jich ovládli hned sedm. Pražané vybojovali tři body jen dvakrát, v obou případech doma na Letné. Podzimní střet těchto rivalů v plzeňských Štruncových sadech rozhodl ve prospěch domácích nešťastný vlastní gól sparťanského stopera Radakoviče.

(zdroj dat: fortunaliga.cz)

Oplatí Sparta na Letné mistrů z Plzně smolnou porážku? To se dozvíme už tuto sobotu! Jednu z největších jarních bitev sledujte v přímém přenosu exkluzivně na O2 TV Sport, kde začínáme už v 16:45 hodin tradičním zápasovým studiem. Šlágr 24. kola FORTUNA:LIGY vysíláme rovněž na programu O2 TV Fotbal.

Nemáte O2 TV, ale nechcete si nechat šlágr Sparty s Plzní ujít? Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte i všechny ostatní zápasy FORTUNA:LIGY!

Foto: sparta.cz, fcviktoria.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru