Zápas o všechno na O2 TV Sport! Liberec hraje o Prezidentský pohár, Sparta o předkolo

Poslední kolo asi jen těžko mohlo nabídnout lepší zápletku. Zatímco Liberec již prodává vstupenky na čtvrtfinále, Sparta řeší, zda vůbec pronikne do předkola. Domácí celek ale má vše ve svých rukou, v O2 Aréně stačí svěřencům německého kouče Uweho Kruppa bod. O hodně ovšem hraje i Liberec, kterému bod zajistí zisk Prezidentského poháru. Mnozí se tak před utkáním domnívají, že páteční šlágr skončí remízou.

To ale obě strany rezolutně odmítají. K této variantě se vyjádřily i sázkové kanceláře, které na remízu nabízejí nejnižší kurz. „Nejedná se nutně o indikátor potenciální domluvy,“ uvedl tiskový mluvčí Fortuny Petr Šrain a doplnil, že se jedná pouze o přizpůsobení k tomu, jakou volbu sázkaři volí.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Ve vzájemných duelech je letos úspěšnější Liberec, právě první zápas ale nabídl remízu a výhru Sparty po prodloužení. V následujících dvou zápasech už zvítězili Bílí Tygři.

O prodloužení své kariéry bude hrát Jaroslav Hlinka, zkušený dvaačtyřicetiletý útočník hrál se Spartou předkolo již loni. Tehdy to byl právě Liberec, který ve třech zápasech „ukončil“ Hlinkovi kariéru. Nyní je ale rodák z Prahy zpět a předkolo by si ještě zcela jistě chtěl zahrát.

Řekli před zápasem…

Andrej Kudrna, útočník Sparty: „Uděláme pro postup všechno. Žádná jiná možnost pro nás není. Hrajeme doma, takže toho musíme využít a připravit se co nejlépe. Dobrá zpráva je, že to máme ve vlastních rukách a nemusíme čekat na ostatní výsledky.“

Tomáš Hanousek, obránce Liberce: „Z téhle strany bych se na to vůbec nedíval. Do zápasu musíme jít naplno nehledě na soupeře. Nastoupíme do posledního utkání s určitým sebevědomím. Víme, že na to máme, a ukážeme, proč jsme na vrcholu tabulky.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Marek Kvapil, útočník Liberce

Téměř po celou sezónu Marek Kvapil dominoval a zdálo se, že jej v tabulce produktivity nikdo neohrozí. Plzeňský Milan Gulaš ale svým drtivým finišem Kvapila přeskočil a o první pozici už zřejmě nepřijde. Kvapil by potřeboval minimálně pět bodů, to je v tak důležitém utkání téměř nereálné. Proti Spartě se mu nicméně letos dařilo, v úvodních dvou zápasech zapsal po brance a asistenci, při lednové výhře 1:2 nebodoval.

Páteční šlágr závěrečného 52. kola Tipsport extraligy mezi pražskou Spartou a prozatím vedoucím Libercem vysíláme na O2 TV Sport. Přímý přenos startuje v 17:30 hodin.

Foto: Profimedia, hcsparta.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru