Led a sníh střídají vyprahlé šotolinové tratě. Seriál WRC pokračuje Mexickou rallye

Švédská rallye nabídla jako každý rok parádní podívanou, kterou žádný jiný závod v kalendáři nenabídne. Jezdci se museli vypořádat se zledovatělými tratěmi lemovanými sněhovými bariérami. Teď už se ale připravují na zcela odlišné podmínky. V mexických horách je při první zaoceánské misi v sezoně čeká prašný terén na rozpálené šotolině.

Letošní Mexická rallye zahrnuje celkem 21 rychlostních zkoušek o celkové délce bezmála 314 ostrých kilometrů. Program soutěže odstartuje městská divácká superspeciálka v Guanajuatu ve čtvrtek večer tamního času, na O2 TV Sport ji vzhledem k časovému posunu odvysíláme v přímém přenosu ze čtvrtka na pátek ve tři hodiny v noci.

Prvenství obhajuje šampion Ogier

Kdo se s tratěmi v nadmořské výšce přesahující dva tisíce metrů vypořádá nejlépe? Průběžnému pořadí po úvodních dvou zastávkách v Monte Carlu a ve Švédsku kraluje Estonec Ott Tänak před Belgičancem Thierry Neuvillem a obhájcem titulu Sébastienem Ogierem z Francie.

Tänak si na švédském ledu a sněhu dojel pro sedmý triumf v kariéře parádním výkonem, Mexiko ale bude úplně jiným závodem. Loni tady triumfoval ještě jako pilot Fordu Ogier, druhý skončil překvapivě další ostřílený soutěžák Dani Sordo. Ten pro Mexiko vystřídá týmového kolegu Sébastiena Loeba a v sezoně tak poprvé usedne za volant speciálu Hyundai.

Sordo má jen ty nejvyšší ambice

Pětatřicetiletý Španěl míří na start s touhou loňský výsledek napodobit, nebo ještě lépe ho překonat. „V Mexiku si to pokaždé užívám a obvykle jsem tam i rychlý. Věřím, že letos se poperu o vítězství,“ hýří bojovnou náladou. Při svém 160. startu ve WRC se může znovu spolehnout na velkou podporu fanoušků. Pomohou Sordovi vyhrát druhý podnik mistrovství světa v kariéře?

Třetí závod sezony právě startuje! Z Mexické rallye uvidíte na programu O2 TV Sport kromě již zmíněné úvodní superspeciálky ještě sobotní dvanáctou a následně patnáctou rychlostní zkoušku, v neděli se pak můžete těšit na atraktivní závěrečnou power stage.

Foto: WRC

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru