Kubalík ovládl produktivitu National League! Jak si povede s Ambrí-Piotta v play-off?

Třiadvacetiletý Kubalík ovládl produktivitu o čtyři body před hvězdným Američanem Markem Arcobellem z Bernu, kterému pomohl vyhrát základní část respektované soutěže. Třetí pak skončil další obávaný útočník Grégory Hofmann z Lugana. Tomu patří s 30 přesnými trefami první místo v tabulce střelců.

A jak si vedli další Češi? Kubalíkův spoluhráč z Ambrí-Piotta Jiří Novotný si ve 46 zápasech připsal 15 bodů za čtyři branky a 11 asistencí. O čtyři body víc má na kontě curyšský Roman Červenka (4+15), uznávaný forvard ovšem kvůli plicní embolii stihl odehrát v základní části jen 21 duelů.

Další z českých útočníků Lukáš Lhoták (na foto) v dresu Fribourgu nastoupil do 47 zápasů, v nichž stihl zaznamenat 13 bodů za 10 branek a tři asistence. Posledních třináct utkání odehrál za Davos obránce Tomáš Kundrátek. A nevedl si vůbec zle, o tom svědčí gól a čtyři asistence.

Kanadské bodování National League po základní části:
1. Kubalík (Ambrí-Piotta) – 50 zápasů/57 bodů (25 gólů + 32 asistencí)
2. Arcobello (Bern) – 49/53 (21+32)
3. Hofmann (Lugano) – 50/51 (30+21)
4. Rajala (Biel) – 50/48 (27+21)
5. Jeffrey (Lausanne) – 44/46 (15+31)

Také čtěte: Dvanáct týmů, dvanáct arén. Tady se hraje švýcarská National League

Start play-off se blíží!

Z pětice krajánků si play-off National League zahrají jen Kubalík s Novotným, kteří se pokusí dovést Ambrí-Piotta přes Biel do semifinále. Zbylé Čechy čeká se svými týmy skupina o udržení. To platí překvapivě i o Červenkovi, jehož Curych určitě titul z minulé sezony neobhájí.

Čtvrtfinálové dvojice (hraje se na čtyři vítězné zápasy):
Bern (1.) – Servette Ženeva (8.)
Zug (2.) – Lugano (7.)
Lausanne (3.) – Langnau (6.)
Biel (4.) – Ambrí-Piotta (5. – Kubalík, Novotný)

Play-off National League začíná v sobotu 9. března, kdy také na O2 TV Sport odvysíláme první z přímých přenosů z atraktivní vyřazovací části. Těšit se můžete na úvodní duel série Biel – Ambrí-Piotta!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru