Poslední nájezdy viktoriánů na Letnou. V čí prospěch mluví nedávná minulost?

2013/2014, Sparta – Plzeň 1:0

Při pohledu na minulost můžeme zavzpomínat na poslední sezonu, kdy letenský celek vybojoval titul. Bylo to také naposledy, kdy byl hlavním partnerem pivovar Gambrinus, po kterém nesla liga dlouhá léta název. Pražský klub tehdy v 19. kole porazil Plzeň rozdílem jediné branky, kterou vstřelil již v osmé minutě Tomáš Přikryl. Soupeř dohrával navíc v devíti, když po změně stran zamířili předčasně do sprch Hořava a Ďuriš.

Rosický v TIKI-TAKA: Ve Spartě musí být hráči, kteří za ni chtějí bojovat! Nikdo není víc než klub

2014/2015, Sparta – Plzeň 0:2

Již o rok později se z mistrovského titulu radoval soupeř, který uspěl také při své venkovní misi na Letné. Ve 27. kole nově pojmenované Synot ligy uspěli viktoriáni 2:0, branky padaly po změně stran. V 52. minutě zatrnulo domácím po úvodní trefě Holendy, o pár minut později zasadil rozhodující ránu obránce Hubník po centru Kovaříka. Sparta nakonec po třicátém kole ztrácela na lídra tabulky pět bodů.

2015/2016, Sparta – Plzeň 0:3

Také v dalším ročníku vládla českému fotbalu Plzeň a na její formu nestačil ani zvučný soupeř z Letné. Viktoriáni přijeli v závěru dubna v rámci 26. kola do Prahy a domů se vraceli se třemi body a přesvědčivou výhrou 3:0. První trefu zaznamenal už v 11. minutě Vaněček z penalty. Jeho kousek mohl na druhé straně napodobit Dočkal, ale v klíčovém momentu selhal. V závěru do otevřené defenzivy létal talentovaný Krmenčík, který se nakonec postaral i o dvě zbylé branky.

Jeden na jednoho s Danielem Kolářem: Turecko? Zkušenost po fotbalové i životní stránce

2016/2017, Sparta – Plzeň 2:0

Zatímco se kohouti na Letné hašteřili, v Edenu již pomalu začali věřit v zisk dlouho vyhlíženého titulu. Slavia nakonec nechala Plzeň i Spartu za svými zády. 25. kolo nabídlo další střet v české metropoli a tentokrát byli úspěšní domácí. Obě branky utkání padly v prvním poločase, kdy radost Spartě zajistili Šural s Karavajevem. I tak Plzeň zakončila sezonu před Spartou s desetibodovým náskokem v tabulce.

2017/2018, Sparta – Plzeň 0:1

Naposledy se na pražské půdě sparťanského klubu představila Plzeň v minulém ročníku již během podzimní části, kdy v rámci 10. kola urvala cennou výhru 1:0. V celkovém součtu pak porazila všechny své pronásledovatele a uzmula další ligový titul v bohaté novodobé historii. Důležitý skalp zařídil ve 39. minutě Kolář po přihrávce Hejdy.

Minulost již tedy oprášenou máme a můžeme se soustředit na nadcházející sobotní bitvu mezi Spartou a Plzní, která okoření program 24. kola FORTUNA:LIGY. Jednu z největších jarních bitev sledujte v přímém přenosu exkluzivně na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Foto: fcviktoria.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru