Boj o post světové jedničky. V Indian Wells mohou na trůn vystoupat i české hvězdy!

Hra o ženský post světové jedničky, která už tolik okořenila úvodní grandslam Australian Open, se vrací. Pořadím na nejvyšších místech může zahýbat už první z velkých amerických turnajů kategorie Premier Mandatory v Indian Wells.

Na trůnu momentálně sedí Naomi Ósaka. Jednadvacetiletá Japonka se na nejvyšší stupínek vyšplhala po triumfu v australském Melbourne. Od té doby se ale trápí, dokonce sáhla ke změně trenéra a po podniku často přezdívaném „pátý grandslam“ sezony by mohla o své výsostní postavení přijít.

Také čtěte: 7 otázek a odpovědí před turnajem v Indian Wells, „pátým grandslamem“ sezony

Vítězka si připíše tisíc bodů

Ano, před Indian Wells, kde obhajuje titul, má mladá Japonka vše ve svých rukou, ale na její zaváhání budou čekat hned čtyři vlčice, které by Ósaka z první příčky rády sesadily. Když odečteme body za loňský ročník, zjistíme, že šanci stát se novou tenisovou královnou má Petra Kvitová, Rumunka Simona Halep, Američanka Sloane Stephens a druhé české želízko v ohni v podobě Karolíny Plíškové.

Žebříček po odečtení bodů za loňský podnik v Indian Wells:
1. Naomi Ósaka (Jap.) – 5871 bodů
2. Petra Kvitová (ČR) – 5540
3. Simona Halep (Rum.) – 5337
4. Sloane Stephens (USA) – 5212
5. Karolína Plíšková (ČR) – 4930

Vítězce turnaje připadne rovných 1000 bodů, poražená finalistka si přijde na 650 bodů. Za semifinále se uděluje 390 bodů, za čtvrtfinále 215 bodů a za osmifinále 120 bodů.

Psali jsme: VIDEO: Titul číslo 26. Lvice Kvitová si podruhé v kariéře podmanila Sydney!

Jak to vypadá s šancemi českých hvězd?

Letošní královna Sydney a finalistka Australian Open Kvitová má šanci poprvé stanout v čele světového žebříčku už při postupu do semifinále, jistotu třetí nasazená získá ziskem titulu.

A Karolína Plíšková? Ta má ze všech možných aspirantek nejméně výhodnou pozici. Atraktivní podnik hraný v poušti by musela letošní vítězka turnaje v Brisbane ovládnout a zároveň doufat, že ostatním soupeřkám v boji o post světové jedničky se nebude dařit.

Osmadvacetiletá Kvitová došla v Indian Wells nejdále do čtvrtfinále, loni skončila ve třetím kole. To o dva roky mladší Plíšková si balila kufry po čtvrtfinále, už dvakrát zde ale současná světová pětka dokráčela mezi čtyři nejlepší do semifinále.

Náboj BNP Paribas Open v Indian Wells rozhodně chybět nebude. První z podniků kategorie Premier Mandatory v sezoně s prize money přes devět milionů dolarů můžete sledovat až do neděle 17. března každý hrací den na programech O2 TV Sport a O2 TV Tenis. Čeká na vás doslova maraton přímých přenosů!

Užívejte si přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia/BNP Paribas Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru