Středeční Liga mistrů: United míří za náročnou misí do Paříže, dostane za AS šanci Schick?

Paris St. Germain – Manchester United (21:00, O2 TV Sport)

Park Princů bude svědkem další velkolepé podívané, podle které budou moci oba celky hodnotit sezóonu jako neúspěšnou, nebo ji zase o něco přiblížit k té úspěšné. Dotahovat z prvního utkání bude Manchester United, neboť PSG na Old Trafford uspělo 2:0. Rudí ďáblové jsou sice v Premier League na vzestupu, ale na titul to už nevypadá. Liga mistrů je poslední možností, jak potěšit delší dobu zklamané fanoušky. PSG vyhrává Ligue 1 celkem pravidelně, ale v prestižní milionářské soutěži se trápí. Dokáže se už konečně vymanit z prokletí, které se nad zámožným celkem vznáší?

Manchester přijíždí do Paříže odčinit manko a hrozící vyřazení ze soutěže odvrátit. Solskjaer ale nebude moci využít záložníka Paula Pogbu, který je v karetním trestu. Park Princů se jeví jako nedobytná pevnost, neboť si výhru z posledních padesáti pohárových utkání odvezly jen dva celky. Před čtyřmi lety zde řádila Barcelona a loni Real Madrid, který tuto soutěž nakonec ovládl již potřetí v řadě.

Moc dobře víme, že to bude tvrdý zápas. Nastupujeme proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě, který má mimořádně kvalitní kádr. Náš klub se ale v minulosti postaral už o několik velkých návratů,“ poukázal kouč Manchesteru United na bohatou klubovou historii a okamžiky, kdy se zdálo být vše ztraceno, ale nakonec tomu tak nebylo. „Při analýze na odvetu jsem měl v hlavě úvahu, že United budou chybět někteří hráči. To však sílu soupeře srážet rozhodně nebude,“ poukázal lodivod PSG Thomas Tuchel na nečitelnost soupeře, který se mu ve středu večer postaví.

Předpokládané sestavy:
PSG: Buffon – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Dani Alves, Verratti, Marquinhos – Draxler, Mbappé, Di María
United: De Gea – Young, Lindelöf, Smalling, Shaw – Fred, McTominay, Pereira, Dalot – Lukaku, Rashford

SOUTĚŽ s Ligou mistrů: Vyhrajte svůj stadion Realu Madrid nebo Paris St. Germain!

FC Porto – AS Řím (21:00, O2 TV Fotbal)

Římské AS zažilo fantastickou minulou sezonu, ale v té právě probíhající se výsledkově stále hledá. V Lize mistrů má nakročeno do čtvrtfinále, ale je nutné ještě v odvetě eliminovat kousavé Porto. V Serii A je to jako na houpačce, což přímo ohrožuje i setrvání kouče Eusebia Di Francesca. Pokud se mu však podaří uspět ve středeční odvetě, mohl by se svým týmem zopakovat i úspěch z minulého ročníku, kdy dokráčel až do semifinále.

Portu se proti italským celkům příliš nedaří a v řeči čísel má poměrně nepříznivou bilanci. Do čtvrtfinále Ligy mistrů nakouklo naposledy před čtyřmi lety, ale poslední léta se mu ve vyřazovací části nedaří. Vše by mohly změnit dva faktory. Portu se daří vyhrávat v této sezóně na všech frontách a Římané byli prvními přemožiteli po 27 soutěžních zápasech. Klub navíc vede trenér Conceicao, který jako hráč působil v barvách městského rivala Lazia. Oko českého diváka bude také bedlivě pozorovat, zda se v utkání objeví jméno útočníka Patrika Schicka.

„Za normálních okolností bychom úvodní zápas neprohráli. Zkoušeli jsme se prosadit několika způsoby, ale nebyli jsme efektivní. V odvetě však budeme bojovat až do konce. Liga mistrů je lákavý bonus, ale náš hlavní cíl je mistrovská trofej v portugalské lize,“ prohlásil kouč portugalského celku.

Možnost napravit si reputaci vidí kapitán římského AS Daniele De Rossi, který si je vědom, že se tato sezóna zatím nevyvíjí pro jeho tým příliš dobře. „Musíme se na Porto pořádně koncentrovat, pokud chceme postoupit do čtvrtfinále. Když se nám to podaří, změní se pohled na příběh, který v této sezóně doposud píšeme,“ dodal zkušený veterán ve službách Římanů. Do odvety vstupuje se svým týmem s mírným náskokem, neboť úvodní zápas italský klub vyhrát 2:1.

Předpokládané sestavy:
Porto: Casillas – Militão, Pepe, Felipe, Alex Telles – Danilo, Herrera, Óliver – Corona, Brahimi, Marega
AS Řím: Olsen – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Cristante, De Rossi, Pellegrini – Zaniolo, Džeko, El Shaarawy

Oba středeční duely mají výkop ve 21 hodin, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiem. Sledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů v O2 TV i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru