Liga mistrů pozná první čtvrtfinalisty: Potvrdí Real s Tottenhamem postup?

Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur (21:00, O2 TV Sport)

Son Hung-min, Jan Vertonghen a Fernando Llorente. To jsou jména střelců, kteří v úvodním osmifinále ve Wembley rozhodli o výhře Tottenhamu 3:0. „Kohouti“ mají velkou šanci vyrovnat svůj nejlepší výsledek v novodobé Lize mistrů – postup do čtvrtfinále v sezoně 2010/2011. „Výsledek 3:0 je velmi dobrý, ale musíme naši práci dokončit. V Dortmundu nás čeká velmi těžký zápas,“ upozornil kouč Spurs Mauricio Pochettino.

Do karet hraje londýnskému velkoklubu i forma Borussie. Svěřenci kouče Favreho se totiž trápí i v německé bundeslize. Z posledních pěti duelů vyhráli jediný, prošustrovali nadějný náskok a před Bayernem vedou tabulku už jen o skóre. Zkrátka špatné období.

„Potřebujeme podat špičkový výkon. Věřím, že můžeme dokázat nemožné,“ neskládá před odvetou zbraně dortmundský kapitán Marco Reus, který na rozdíl od prvního utkání nebude v sestavě Borussie chybět. Vzepře se lídr bundesligy nepříznivému osudu?

Předpokládané sestavy:
Dortmund: Bürki – Wolf, Akanji, Zagadou, Diallo – Delaney, Witsel, Reus, Guerreiro, Sancho – Götze
Tottenham: Lloris – Alderweireld, Sánchez, Vertonghen – Aurier, Davies, Sissoko, Rose – Eriksen – Son, Kane

Nepřehlédněte: Tři největší hvězdy úvodních osmifinálových zápasů Ligy mistrů

Real Madrid – Ajax Amsterdam (21:00, O2 TV Fotbal)

„Bílý balet“ si pro předvečer 117. výročí od založení klubu stanovil jasný cíl – stvrdit výhru 2:1 v Amsterdamu a zajistit si očekávaný postup mezi osm nejlepších. Šlo by o ideální náplast na bolístku v podobě dvou porážek od Barcelony v krátkém sledu za sebou. Real svému úhlavnímu rivalovi podlehl nejprve odvetě semifinále Španělského poháru (0:3) a poté i v ligovém El Clásicu (0:1).

„Ajax chceme porazit i podruhé a postoupit. To je náš hlavní úkol,“ zavelel na zteč kouč Santiago Solari, který nemůže počítat s potrestaným Sergiem Ramosem„Soupeř nebude mít co ztratit. Čeká nás velmi mladý, ale nebezpečný tým a náročných devadesát minut. Musíme hlavně zůstat trpělivý,“ říká zase chorvatský špílmachr Luka Modrič.

Držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu planety za rok 2018 má pravdu. Ajax nebude pod tlakem, což mu může vyhovovat. Doma favorizovaný Real notně potrápil, to samé chce zopakovat i v Madridu. „V Eredivisii hrajeme o titul, jsme ve finále Nizozemského poháru a teď chceme vydařené období potvrdit na půdě Realu,“ prohlásil záložník Donny van de Beek.

Předpokládané sestavy:
Real: Courtois – Reguilón, Varane, Nacho, Carvajal – Casemiro, Kroos, Modrič – Vázquez, Benzema, Vinícius
Ajax: Onana – Tagliafico, Blind, De Ligt, Mazraoui – De Jong, Van de Beek, Schöne – Neres, Tadič, Ziyech

Oba úterní duely mají výkop ve 21 hodin, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiem. Sledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů v O2 TV i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru