7 otázek a odpovědí před turnajem v Indian Wells, „pátým grandslamem“ sezony

V jakém termínu se turnaj koná?

První zápasy úvodního kola ženské části jsou na programu ve středu 6. března, turnaj potrvá až do neděle 17. března, kdy je na programu velké finále.

Jak vypadá startovní listina?

Obrovská prestiž turnaje se pochopitelně odráží i na účasti. V Indian Wells zkrátka nechce nikdo chybět, tenistky se zpravidla odhlašují jen kvůli zranění. A i letos se můžeme těšit na boj o titul se vším všudy! Největší možné lákadlo pro fanoušky představuje fakt, že na startovní listině najdeme všechny hráčky z první dvacítky světového žebříčku.

Nepřehlédněte: Boj o post světové jedničky. V Indian Wells mohou na trůn vystoupat i české hvězdy!

Jak to vypadá s českou a slovenskou účastí?

Co se týče českých tenistek, nejvíce se logicky očekává od členek elitní desítky – světové trojky Petry Kvitové s pětkou Karolínou Plíškovou. Hlavní soutěž ale mají jistou také Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová. I slovenští tenisoví příznivci budou mít komu fandit. V Indian Wells se pokusí udělat velký výsledek čtveřice Dominika Cibulková, Viktória Kužmová, Magdaléna Rybáriková a Anna Karolina Schmiedlová.

VIDEO: Titul číslo 26. Lvice Kvitová si podruhé v kariéře podmanila Sydney!

Kdo bude turnajovou jedničkou?

Na tuto otázku už jsme vlastně odpověděli už výše. V Indian Wells bude startovat i desítka současných nejlepších tenistek světa, včetně aktuální světové jedničky Naomi Ósaka. Jednadvacetiletá Japonka se do čela žebříčku WTA vyšvihla po druhém grandslamovém triumfu na Australian Open a bude tedy turnajovou jedničkou.

Kdo obhajuje loňský titul?

Naomi Ósaka bude zajímavé sledovat nejen kvůli tomu, jak se popasuje s pozicí nejvýše nasazené hráčky, ale i vzhledem k tomu, že obhajuje loňský triumf. S mladou Japonkou se nepočítalo, proto bylo její prvenství velkým překvapením. Ve čtvrtfinále vyřadila Karolínu Plíškovou, poté si poradila i s tehdejší světovou jedničkou Simonou Halep. A finále? V něm smetla Rusku Dariu Kasatkina.

O co se v Indian Wells hraje?

O hodně. Prize money turnaje činí 9 035 428 dolarů, což je přes 204 milionů korun. Slušný balík, co říkáte? Vítězka si polepší o více než 1,3 milionu dolarů. Ve hře je ale také dost bodů, které mohou zahýbat pořadím žebříčku WTA. Letošní šampionka si připíše rovných tisíc bodů, poražená finalistka pak 650.

Užívejte si přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Kde můžete turnaj sledovat?

Ženskou část BNP Paribas Open z amerického Indian Wells odvysíláme na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Tenis, kde nabídneme přímé přenosy z úvodních kol i závěrečných bojů o titul. Začínáme už ve středu 6. března. Pro více informací doporučujeme sledovat náš TV program.

Foto: BNP Paribas Open, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru