Tři největší hvězdy úvodních osmifinálových zápasů Ligy mistrů

Diego Godín (Atlético Madrid)

Takhle nějak vypadá ideální výkon kapitána. Uruguayský válečník proti favorizovanému Juventusu jednoduše exceloval. Vládl obraně, která dokonale vymazala ofenzivní hvězdy „Staré dámy“ v čele s Cristianem Ronaldem. Famózní výkon navíc korunoval sed minut před koncem. Gólem na konečných 2:0 zajistil Atléticu více než nadějnou pozici do odvety v Turíně.

„Jsme velmi šťastní, odehráli jsme skvělý zápas. Podali jsme kompletní výkon a máme důležitou výhru, díky níž jsme ve velmi dobré pozici,“ nechal se slyšet třiatřicetiletý Godín, kterého fanoušci zvolili nejlepším hráčem týdne. Podle uznávaného španělského sportovního deníku Marca dokonce prožil jednu z nejlepších nocí za více než osm let, co v madridském klubu působí.

Tip: Sledujte všechny zápasy vyřazovací části Ligy mistrů s O2 TV Sport Pack!

Jan Vertonghen (Tottenham)

Od kouče „Kohoutů“ Mauricia Pochettina to bylo nouzové řešení. Vzhledem ke zranění levých obránců nasadil proti Dortmundu na tuto pozici Jana Vertonghena. Nizozemský stoper se s netradiční rolí v prvním poločase sžíval, po změně stran už to byla jiná písnička. Po lajně jezdil jako motorová myš. „Prakticky se nezastavil,“ všiml si bývalý trenér Tottenhamu Harry Redknapp.

Hned v úvodu druhé půle našel ve vápně Sona, který otevřel skóre. Sedm minut před koncem si naběhl na centr z pravé strany a v plném běhu přidal druhou trefu domácích. Gól a asistenci v jednom zápase si v dresu Tottenhamu připsal dosud jen jednou. „Po technické stránce je neuvěřitelný, může hrát snad na každé pozici,“ vysekl Vertonghenovi poklonu Son po hladké výhře Londýňanů 3:0.

Nicolò Zaniolo (AS Řím)

V devatenácti letech se stal nejmladším Italem, jemuž se v Lize mistrů podařilo skórovat dvakrát v jednom zápase. Velký talent římského AS se prvními trefami v „milionářské“ soutěži v kariéře postaral o důležitou výhru v úvodním osmifinále nad Portem 2:1. „Byl to vskutku neuvěřitelný večer. Nemám slov. Nikdy jsem nečekal něco takového,“ rozplýval se Zaniolo.

Šikovný záložník, jenž přestoupil do AS před sezonou z Interu jako součást výměny za Radju Nainggolana, sklízel po životním výkonu jen slova chvály. „Bude opravdovým šampionem. A to si nemyslím jen já,“ prohlásil kapitán AS Daniele De Rossi. „Máme tu velký talent, o který je třeba se dobře starat a dát mu prostor k růstu,“ dodal na adresu Zaniola kouč Římanů Eusebio Di Francesco.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru