Tři důvody, proč bude sobotní souboj Liberce se Spartou atraktivnější než dřív

Miniduel navrátilců Kozák vs. Dočkal

Jak Liberec, tak i Sparta svůj kádr pro jarní část sezony rozšířily o velké jméno. O borce, kteří už mají něco za sebou a na tuzemské trávníky se vrátili ze zahraničních „misí“. Libor Kozák zamířil domů po deseti letech strávených v Itálii a Anglii a za svou novou štaci si vybral právě Slovan. A tohle spojení zatím funguje. Dva góly ve třech jarních kolech jsou toho jasným důkazem.

Stejně jako devětadvacetiletý útočník ukázal okamžitě svůj přínos i Bořek Dočkal. O rok starší špílmachr po dotažení přestupu z Číny po dvou letech znovu vedl Spartu s kapitánskou páskou na ruce do bitvy s ostravským Baníkem (3:2). Když naposledy v Liberci nastoupil, letenský celek oslabil zbytečným vyloučením už v první půli. Předčí svým výkonem v miniduelu navrátilců Kozáka? Nebo bude mít navrch domácí střelec?

Taháky 23. kola FORTUNA:LIGY: Sparta jede do Liberce, kdo uspěje v bitvě o Vršovice?

Ukončí Sparta čekání na tři body?

Ne, Liberec opravdu nepatří mezi místa, kam sparťané jezdí rádi. Zatímco doma na Letné si připisují nad Slovanem jednu výhru za druhou, pod Ještědem ne a ne uspět. Poslední tříbodový zisk letenského celku se datuje do dubna 2012. Následně Pražané na stadionu U Nisy v lize třikrát prohráli, v dalších třech případech se o body s domácími podělili. Poslední vzájemný duel v minulé sezoně skončil 1:1, když Slovan vyrovnával v devíti hráčích, Sparta dohrávala v deseti.

„V Liberci to nikdy není jednoduché,“ přiznává sparťanský středopolař Michal Sáček. „Spartě se tu dlouhodobě nedaří. Sám jsem to měl možnost zažít, když jsem za ni hrál. Nikdy se mi tu nehrálo dobře. Dokážu se vžít do situace kluků, nepojedou k nám úplně rádi. Určitě to budou mít někde vzadu v hlavě společně s obavami a my toho musíme využít,“ burcuje letenský odchovanec a dnes pevná součást liberecké obrany Matěj Hybš.

Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Nguyen jde poprvé proti „svým“

Ve Spartě strávil pěl let, v „áčku“ se ovšem prosadit nedokázal. Nejvyšší soutěž okusil brankář Filip Nguyen až v Liberci, kde se loni v září stal jedničkou Slovanu. Od té doby odchytal třináct zápasů a hned osmkrát udržel čisté konto. A co víc – v počtu inkasovaných gólů je mezi ligovými gólmany dokonce nejlepší. V sobotu bude výtečné statistiky hájit proti Spartě, proti které v soutěžním utkání ještě nikdy předtím nechytal.

„Snažím se to brát jako každý jiný zápas. Samozřejmě jde o Spartu, v podstatě největší fotbalový klub u nás. Bude to určitě mimořádný zápas, ale snažím se nepouštět si to do hlavy,“ řekl pro iDNES.cz šestadvacetiletý brankář. Vychytá i střelce letenského rivala?

Sobotní duel 23. kola FORTUNA:LIGY mezi Slovanem Liberec a pražskou Spartou sledujte exkluzivně jen na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Přímý přenos startuje v 16:55 hodin!

Foto: sparta.cz, fcslovanliberec.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru