Plzeň bude hájit svou baštu před nájezdem Jablonce. Zaskočí Severočeši mistra i v odvetě?

Proč zápas sledovat…

Plzeň – již uvolněna z povinností v pohárové Evropě – pokračuje ve stíhacím závodu vedoucí Slavie. Pondělní mise s Opavou byla úspěšně splněna, ale Jablonec je zapeklitějším oříškem. Svěřenci kouče Petra Rady taktéž v této sezóně okusili, jak chutná Evropská liga. V posledním ligovém kole sice Jablonec padl na půdě Mladé Boleslavi, ale trenér severočeského celku hovořil o dobrém výkonu, kterému chybělo jen to nejpodstatnější – být efektivní v koncovce.

Toto zaváhání dalo šanci odskočit Spartě na čtyři body, ostravský Baník má pak náskok pouhý jeden bod. Jablonec by rád vyšplhal v tabulce výše, třetí místo rozhodně není tabu. Soupeř pro změnu ztrácí na lídra letošní sezon tři body a jakékoliv zaváhání by mohlo znamenat pohromu. Oba celky vykazují dlouhodobě velkou kvalitu a předpokládá se, že by i v další sezóně mohly reprezentovat český klubový fotbal v Evropě.

Také čtěte: Tři důvody, proč bude sobotní souboj Liberce se Spartou atraktivnější než dřív

Řekli před zápasem…

Jan Kovařík, záložník Plzně: „Jablonec je houževnatý a běhavý tým. Hraje poctivý fotbal a potřebuje sbírat body, stejně jako my. Doma ale budeme chtít potvrdit, že se nám zde dlouhodobě daří.“

Vojta Kubista, záložník Jablonce: „V Boleslavi to na vítězství stoprocentně bylo. Byli jsme lepší v kombinaci i pohybu a měli tři až čtyři stoprocentní šance. Chceme vyhrát v každém zápase, a přestože to naposledy nevyšlo, může to vyjít už v Plzni. Už proti Opavě se náš výkon zvedl, ale ještě musíme zapracovat na gólech.“

Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jakub Brabec, obránce Plzně

Jeho hostování na západě Čech se upeklo na poslední chvíli a šokovalo nejen fanoušky pražské Sparty. Jakub Brabec má Viktoriánům pomoci v defenzivní řadě, když je Lukáš Hejda zraněný a Roman Hubník nemohl nastoupit vinou karetních trestů. Proti Opavě si nevedl zle, nyní by však mohl čelit nepříjemné ofenzivní síle Jablonce. Střelecky při chuti jsou Doležal s Trávníkem, ale i další hráči severočeského celku umí vzít odpovědnost na sebe.

Sobotní souboj Plzně s Jabloncem by se měl nést ve velice napínavém duchu, ve kterém se bude hrát o možná i klíčové body. Podívanou, která by vám rozhodně neměla uniknout, bude k vidění v přímém přenosu na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal od 14:45 hodin.

Taháky 23. kola FORTUNA:LIGY: Sparta jede do Liberce, Ďolíček hostí bitvu o Vršovice!

Foto: fkjablonec.cz, fcviktoria.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru