Taháky 23. kola FORTUNA:LIGY: Sparta jede do Liberce, Ďolíček hostí bitvu o Vršovice!

Další díl základní části odstartuje tradiční páteční předehrávkou, o den později se půjde na ligový fotbal hned na pěti stadionech. Po čtrnácti dnech se znovu vrátí diváci do plzeňské Doosan Areny, kde viktoriáni vyzvou Jablonec s cílem vrátit Severočechům podzimní příděl. Západočeši odjeli v září ze Střelnice s jednoznačnou porážku 0:3.

Ve hře je ovšem mnohem víc než jen odplata. V případě, že zkušený stratég Pavel Vrba najde se svým týmem na houževnatého soupeře účinný recept, úřadující mistr se může minimálně do neděle bodově dotáhnout vedoucí Slavii a dostat ji před malým pražským derby pod tlak.

Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si naplno zápasy FORTUNA:LIGY!

Spartu čeká neoblíbený výjezd

Ještě před bitvou v Ďolíčku nás čeká další souboj, který slibuje atraktivní podívanou. V hlavní roli bude Sparta, která míří do Liberce, tedy do míst, kde to nemá zrovna v oblibě. Zatímco doma na Letné si připisuje nad Slovanem jednu výhru za druhou, pod Ještědem ne a ne uspět. Naposledy si z větrného severu odvezla všechny body v dubnu 2012.

Letenští na jaře zatím neztratili ani bod a už i s Bořkem Dočkalem v sestavě se v minulém kole vytáhli proti Baníku, který udolali 3:2 i přesto, že hráli půl hodiny v deseti. „Byl náš nejlepší výkon na jaře a teď to chceme zopakovat,“ hlásí letenský kouč Zdeněk Ščasný. Slovan rozhodně nebude snadným soustem. I díky gólům zkušeného útočníka a Hráče měsíce za únor Libora Kozáka oba domácí zápasy vyhrál se skóre 6:0.

Už jste viděli? Rosický v TIKI-TAKA: Ve Spartě musí být hráči, kteří za ni chtějí bojovat! Nikdo není víc než klub

Bitva o Vršovice

V neděli uzavřou program 23. kola dva zápasy. Fanoušci upnou svoji pozornost hlavně na tradiční vršovické derby mezi Bohemians 1905 a Slavií, která to má z Edenu do Ďolíčku jen dvě tramvajové zastávky. O favoritovi není třeba vést dlouhé řeči. Sešívaní v předchozím kole zahnali veškeré obavy, co s nimi udělá porážka v Plzni. Parta kouče Trpišovského na domácí půdě roznesla Slovácko 4:0.

To klokani minulý týden ve Zlíně ukončili nelichotivou sérii deseti zápasů bez výhry. První tři body od října udržely u kormidla trenéra Martina Haška, který nyní povede své svěřence proti lídrovi celé ligy. Povede se podceňovaným domácím svého velkého rivala obrat o body?

Všechny zápasy 23. kola FORTUNA:LIGY můžete sledovat živě jen v O2 TV. Duely Plzeň – Jablonec, Liberec – Sparta a Bohemians – Slavia vám na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídneme v nejlepší vysílací kvalitě v multidimenzi! Chybět nebudou zápasová studia se zajímavými hosty a doprovodnými statistikami.

Také čtěte: Titul vyhraje Slavia, mají jasno fotbalové tváře O2 TV Sport. Koho vidí na sestup?

Foto: sparta.cz, slavia.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru