Poslední tři tenisové vládkyně Acapulca. Kdo si nasadí vítězné sombrero letos?

Timea Bacsinszky – 2015

Dvojnásobná semifinalistka grandslamového Roland Garros patřila před čtyřmi lety do užšího okruhu favoritek. Jako pátá nejvýše nasazená se paradoxně nejvíce nadřela v úvodním kole, když musela poprvé a naposledy podstoupit třísetovou bitvu. Poté bývalý světová devítka se jen zlepšovala a vše korunovala ve finále. V něm švýcarská hráčka nemilosrdně smetla i Caroline Garcia z Francie, které ve druhém setu navíc uštědřila nepopulárního „kanára“.

Také čtěte: Začal turnaj v mexickém Acapulcu. Kdo patří mezi největší favoritky?

Sloane Stephens – 2016

Tehdy dvaadvacetiletá Američanka v oblíbeném mexickém letovisku potvrdila vydařený vstup do sezony. Po triumfu v Aucklandu tady vybojovala druhý a celkově svůj třetí titul na okruhu WTA. Tamní fanoušci si možná ještě dnes vybaví dramatické finále současné čtvrté hráčky světa se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, vítězky turnaje z roku 2014. Jejich střet dospěl až do třetího setu, který pro sebe nakonec získala favorizovaná Američanka díky lépe zvládnutému tie-breaku.

Lesia Tsurenko – 2017 a 2018

V přehledu šampionek podniku Abierto Mexicano Telcel najdeme u posledních dvou ročníků jméno devětadvacetileté Ukrajinky. V roce 2017 si tehdy 52. hráčka světa došla pro třetí turnajový triumf v kariéře bez ztráty setu. „Vyhrát tady je něco úžasného,“ pronesla Tsurenko po finálovém skalpu Francouzky Kristiny Mladenovic. Loni dokázala v Acapulcu prvenství obhájit. V rozhodujícím duelu porazila Švýcarku Stefanii Vögele a i čtvrtou finálovou účast proměnila v zisk titulu.

Na zlatý hattrick Tsurenko nedosáhne, protože letos v pavouku dvouhry chybí. Kdo tedy po Ukrajince převezme pomyslné žezlo a bude si moct na hlavu nasadit vítězné sombrero? Turnaj v Acapulcu můžete na O2 TV Tenis sledovat každý den do soboty 2. března, kdy je na programu velké finále!

Užívejte si přenosy z prestižních turnajů na okruhu WTA s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: abiertomexicanodetenis.com

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru