Fenerbahce s Veselým čeká derby, Barcelona vyzve Real. Taháky Euroligy na O2 TV Sport!

Byli to právě hráči Anadolu Efes, kdo koncem října uštědřil Fenerbahce dosud jedinou porážku v základní hrací době (89:83) v této euroligové sezoně. Neodvrátil ji ani famózně hrající Jan Veselý, který právě v tomto utkání vyrovnal svůj nejlepší výkon v prestižní soutěži. Stejně jako o deset měsíců dřív proti Bambergu se dostal v užitečnosti na vysoké číslo 36. Navíc přidal 24 bodů, osm doskoků a sedm asistencí.

Původně se počítalo s tím, že v době odvety bude reprezentační pivot po operaci kolena ještě na marodce. Veselý se ale na palubovku vrátil nečekaně už v předchozím kole v dalším istanbulském derby s Darussafakou. Byť ho kouč šetřil, znovu ukázal, proč patří k favoritům na cenu pro nejužitečnějšího hráče sezony. Svému týmu pomohl k přesvědčivé výhře 97:75.

Teď tak ostravský rodák se zkušenostmi ze zámořské NBA může se spoluhráči spřádat plány, jak úhlavnímu městskému rivalovi porážku vrátit. Fenerbahce bude mít výhodu domácího prostředí, navíc už má jistý postup do play-off. Po něm prahne i v tabulce čtvrtý Anadolu Efes, výhrou v Ülker Sports Areně by se účasti ve vyřazovací části výrazně přiblížil.

Barcelona má Realu co vracet

Jejich střetům ve fotbale se asi nic nevyrovná, značné prestiži se nicméně těší i na basketbalových palubovkách. Řeč je o soubojích Barcelony s Realem Madrid. Nadcházející kolo Euroligy svede tyto odvěké rivaly znovu proti sobě a díky O2 TV Sport o tento pikantní duel nepřijdete.

Když na sebe v polovině prosince narazili poprvé, byla z toho jednoznačná záležitost domácího Realu. Úřadující euroligový šampion soupeře z Katalánska přehrával ve všech směrech a nakonec vyhrál o 27 bodů 92:65. Barcelona má Realu v souboji pátého se třetím týmem tabulky co vracet a navíc – na rozdíl od svého soka si ještě musí vybojovat účast v play-off.

  • 24. kolo Euroligy – rozpis přenosů na O2 TV Sport:
Čtvrtek 28. února 18:40 Fenerbahce Istanbul – Anadolu Efes
20:55 Gran Canaria – Panathinaikos Atény
Pátek 1. března 21:15 FC Barcelona Lassa – Real Madrid
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru