Další duel Sparty na O2 TV Sport: Udolá Vary i počtvrté a udrží si náskok na předkolo?

Středeční dohrávka 48. kola nebyla pro Spartu jednoduchá. Ve svém kádru sice přivítala zpět Jaroslava Hlinku, hned v úvodu se ale musela obejít bez svého kotle. Ten se několik desítek vteřin před začátkem utkání sebral a zamířil na chodbu pražské O2 Arény.

Soutěž o lístky na hokejový zápas Sparty s Karlovými Vary!

První třetinu strávili fanoušci mimo svá sedadla, na kterých byl místo nich transparent s nápisem: „Toto není hodno Sparty. Bojujte za ni!“ Po první třetině se fanoušci vrátili a skandováním „Sparto, my tě nikdy neopustíme“ vyjádřili hráčům podporu.

Ti se odvděčili solidním výkonem, jenž ale body nepřinesl. Sparta podlehla i Třinci a náskok na jedenáctý Litvínov nezvýšila. Doma prohrála už čtyřikrát v řadě a v pátek bude chtít odvrátit další blamáž.

„Na startu jsme trochu zaspali a přenechali soupeři iniciativu, ale na další dvě třetiny musíme navázat. Jen přidat góly. Ale jestli budeme takhle pokračovat, tak výhry přijdou. Zápas už je třeba hodit za hlavu a jedeme dál,“ řekl po utkání Lukáš Klimek. „Hráli jsme dobrý hokej a řekl bych, že poslední dvě třetiny jsme byli lepší. Pořád je ale na nás vidět taková křeč, leží na nás deka,“ upřesnil navrátilec do sestavy Jaroslav Hlinka.

Ideální šanci na nápravu má Sparta nyní, doma tentokrát přivítá Karlovy Vary. Energie je v posledních týdnech naprosto zlomená, prohrála devětkrát v řadě a na předkolo play-off už šanci nemá. Ve prospěch Sparty hrají i letošní vzájemné zápasy. Vary dosud nezískaly ani bod a s negativním skóre 4:12 se neočekává, že by na Spartě měly nějaké body brát.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jaroslav Hlinka, útočník Sparty

Dvaačtyřicetiletý útočník se rozehrál ve třetí nejvyšší soutěži v dresu Vrchlabí a ve středu absolvoval návrat do Tipsport extraligy. Ve druhé formaci mezi Lukášem Klimkem a Robertsem Bukartsem si nevedl vůbec zle. „Jarda je skvělý kluk do kabiny, má respekt všech hráčů, ale dokáže i mladším poradit a povzbudit je. Jeho přítomnost nám určitě moc pomáhá. Nahrávku má pořád neskutečnou, je jeho největší silou, to jsme všichni viděli,“ řekl k jeho osobě Klimek. V prvním utkání po návratu se bodově Hlinka neprosadil, Vary jsou ale ideální šancí na otevření bodového a případně i střeleckého účtu.

Páteční střetnutí 49. kola Tipsport extraligy mezi pražskou Spartou a Karlovými Vary vysíláme na O2 TV Sport. Přímý přenos startuje v 18:15 hodin.

Foto: hcsparta.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru