Dočkalův vítězný návrat i klokaní probuzení. Pět událostí 22. kola FORTUNA:LIGY

Vítězný návrat Dočkala

Velké přání všech sparťanů se vyplnilo. Klubové vedení konečně dotáhlo návrat Bořka Dočkala, který dva dny po podpisu smlouvy vedl letenský celek do bitvy o třetí místo proti ostravskému Baníku s kapitánskou páskou na ruce. Více než patnáct tisíc fanoušků bouřilo, když vidělo třicetiletého špílmachra po dvou letech znovu v rudém dresu.

A zkušený záložník ukázal svůj přínos prakticky okamžitě. Povedený výkon korunoval asistencí u třetího – a jak se později ukázalo – vítězného gólu. Spartu hrající od 61. minuty v deseti dovedl k důležité výhře 3:2. „Přivítání jsem si užil, děkuji všem. Na první zápas jsem se těšil a naplnilo to moje očekávání,“ prohlásil staronový sparťanský lídr.

Klokani ukončili tříbodový půst

Úleva. S takovým pocitem odjížděli ze Zlína nejen hráči Bohemians, ale i jejich kouč Martin Hašek. Po desetizápasové šňůře bez ligové výhry začalo jít do tuhého a dokonce se proslýchalo, že vedení zvažuje změnu trenéra. Klokani ale zabrali a po půstu trvajícím od poloviny října zase získali tři ligové body. Domácí ševce skolili díky trefám kapitána Krcha a zimní posily Vacka.

„Bylo to asi napsáno ve hvězdách, že Bohemka vyhraje. Jsem šťastný ze spousty důvodů. Žádný trenér nechce být vyhozen. V Bohemce je spousta lidí, které mám rád a chci jim dopřát štěstí,“ nechal se slyšet lodivod Pražanů Hašek. Tomu se tak zase dýchá o něco lépe.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte všechny zápasy české fotbalové ligy!

Kozák pálí ostrými

Stal se hlavní postavou jednoho z nejzajímavějších zimních přestupů v tuzemsku. Libor Kozák se po deseti letech strávených v zahraničí rozhodl pro návrat domů. O služby devětadvacetiletého útočníka stálo více týmů, on se ale rozhodl pro Liberec. „Pomůže nám,“ hlásil kouč Slovanu Zsolt Hornyák. A měl pravdu. Kozák je v úvodu jara při chuti – po třech kolech má na kontě dva góly.

Bývalý reprezentant se zkušenostmi ze Serie A i Premier League se trefil hned při svém debutu, kdy pečetil výhru Severočechů 4:0 nad Příbramí. Přínos ukázal i v dalším domácím klání s Duklou. V závěru přidal uklidňující druhý gól. „Výborný výkon,“ prohodil kouč na nadresu Kozáka.

Boleslav potvrdila dobrý vstup do jara

Mají za sebou tři náročné zkoušky a ve všech obstáli. Mladoboleslavské zastihl úvod jarní části sezony ve velmi dobrém rozpoložení. Nejprve obrali o body mistrovskou Plzeň (1:1), poté si odvezli všechny body z Teplic (2:0) a ve 22. kole si podruhé v sezoně poradili s Jabloncem. Po výhře 3:0 na Střelnici tým z města automobilů porazil účastníka Evropské ligy i na domácí půdě.

O nejtěsnější výhře rozhodl ve třetí minutě nastavení Přikryl. „Mám neskutečnou radost, že jsme se prosadili proti velmi kvalitnímu soupeři,“ radoval se kouč Boleslavi Jozef Weber. Toho může těšit i slušná forma jeho svěřenců. Ze tří duelů vytěžili sedm bodů a v tabulce poskočili už na 8. příčku.

Lídr je zpátky na vítězné vlně

Jednou z otázek, jenž si fanoušci před třetím jarním ligovým kolem pokládali bylo, zda se Slavia dokáže po nezvládnutém šlágru v Plzni vrátit na vítěznou vlnu. Do Edenu navíc přijelo Slovácko posílené dvěma výhrami a nulou v kolonce inkasovaných gólů. Na sešívané ale jednoduše nemělo.

Družina kouče Trpišovského ukázala velkou ofenzivní sílu a soupeře z Uherského Hradiště „přejela“ 4:0. A to ještě kapitán Škoda neproměnil penaltu. „Po dlouhé době jsem spokojen jak s výsledkem, hrou tak i s tím, jak jsme měli zápas pevně v rukách,“ pochvaloval si slávistický trenér. O druhou trefu domácích se postaral Lukáš Masopust hrající své 150. ligové utkání v kariéře.

Jeden na jednoho s Tomášem Součkem: O možném přestupu ze Slavie i vztahu s Trpišovským

Foto: sparta.cz, fcslovanliberec.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru