Začal turnaj v mexickém Acapulcu. Kdo patří mezi největší favoritky?

Sloane Stephens po brzkém konci v Brisbane došla do osmifinále v Sydney a následně i na Australian Open. Po úvodním grandslamu v sezoně si naordinovala pauzu, kterou ukončí právě v Acapulcu, kde bude plnit roli nejvýše nasazené hráčky.

Pětadvacetiletá vítězka loňského US Open je jedinou tenistkou v pavouku dvouhry, která dokázala na podniku s dotací ve výši 250 tisíc dolarů v minulosti triumfovat. Titul zde získala před třemi lety. Tehdy ve finále doslova udolala v třísetové bitvě bojovnou Slovenku Dominiku Cibulkovou 6:4, 4:6 a 7:6. Připíše si americká hvězda v Mexiku sedmý turnajový vavřín v kariéře?

Také čtěte: VIDEO: Neúspěšné třísetové bitvy. Kvitová s Vondroušovou na titul nedosáhly

Zazáří Collins po Melbourne i v Mexiku?

Nálepka druhé nasazené patří další Američance Danielle Collins, kterou najdeme v nejnovějším vydání světového žebříčku jednadvacet míst za Stephens. Pětadvacetiletá tenistka se do povědomí fanoušků dostala životním vystoupením v lednu na Autralian Open.

Na žádném z grandslamů do té doby nepřešla přes první kolo, v Melbourne dokráčela rovnou až do semifinále. Sen rodačky z Floridy na boj o titul zhatila až pozdější poražená finalistka Petra Kvitová. V Acapulcu bude chtít Collins dosáhnout na další velký výsledek, v nejlepším případě ukončit čekání na premiérový triumf na okruhu WTA.

A s kým dalším bychom měli počítat? Své kvality hodlá potvrdit turnajová trojka Donna Vekič z Chorvatska (28. místo v žebříčku WTA), v Acapulcu startují i Rumunka Mihaela Buzarnescu (31.) či další severoamerické tenisové hvězdy Sofia Kenin (35.) s olympijskou vítězkou Monicou Puig z Portorika (58. – na foto).

Boj o titul na turnaji Abierto Mexicano TELCEL můžete sledovat na programu O2 TV Tenis každý den od pondělí 25. února do soboty 2. března, kdy budeme znát jméno letošní šampionky.

Tip: Užívejte si přenosy z prestižních turnajů na okruhu WTA s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: abiertomexicanodetenis.com

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru