VIDEO: Neúspěšné třísetové bitvy. Kvitová s Vondroušovou na titul nedosáhly

Osmadvacetiletá Kvitová přiznala, že do Dubaje nepřiletěla v dobrém rozpoložení. Spíše naopak. Na prvním z turnajů kategorie Premier 5, kam dorazilo devět hráček z elitní Top 10, ale mohla zapomenout na problémy a strasti, které musela v poslední době mimo kurty řešit. Tenisem se bavila a šlo jí to velmi dobře.

Po triumfu v Sydney a následném neúspěšném boji o titul na grandslamovém Australian Open se v Dubaji probojovala během šesti týdnů už potřetí do finále. V něm vyzvala Belindu Bencic, kterou do té doby ve třech duelech pokaždé porazila. Jednadvacetiletá Švýcarka ale řekla dost a zkušenější soupeřku po třísetovém boji 6:3, 1:6 a 6:2 dokázala poprvé porazit.

Ani finálová porážka nic nemění na tom, že Kvitová zažívá životní vstup do sezony. „Jsem se moc spokojená. Máme druhý měsíc roku a jsem opravdu ráda, jak to jde,“ těší dvojnásobnou vítězku Wimbledonu, která letos vyhrála nejvíc zápasů ze všech hráček. Ve světovém žebříčku se navíc posune na třetí příčku.

Útok na druhý titul na okruhu nevyšel

Na souběžně hraném Hungarian Ladies Open v Budapešti si o pozornost řekla jiná česká tenistka Markéta Vondroušová. Rodačka ze Sokolova posílala na halovém podniku domů jednu soupeřku za druhou až se podruhé v kariéře ocitla ve finále. Zatímco před dvěma lety se ve švýcarském Bielu radovala z turnajového vítězství, v maďarském hlavním městě svůj druhý titul nepřidala.

Do závěrečného duelu proti nasazené jedničce Belgičance Alison van Uytvanck vstoupila devatenáctiletá svěřenkyně trenéra Jana Hernycha ve velkém stylu, nastolené tempo ale nedokázala udržet a stejně jako Petra Kvitová v Dubaji prohrála po třísetové bitvě 6:1, 5:7 a 2:6.

O tenisové přenosy nepřijdete ani v následujícím týdnu. Od pondělí 25. února můžete na programu O2 TV Tenis sledovat turnaj Abierto Mexicano TELCEL z mexického Acapulca.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru