50. utkání Sparty a Baníku i s Dočkalem! Kdo získá třetí pozici?

Proč zápas sledovat…

Duel Sparty a Baníku by byl jasným šlágrem i bez návratu Bořka Dočkala. Zkušený třicetiletý záložník se po více než dvou letech vrátil do české nejvyšší soutěži a měl by pomoci Spartě s udržením třetí pozice.

Tam se po dvou jarních výhrách Sparta nachází, ani jeden duel ale nebyl podle představ fanoušků pražského klubu. Doma proti Bohemce rozhodovala Sparta až po penaltě v závěru, na Dukle musela Sparta zápas dokonce otáčet.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

I díky desáté trefě Benjamina Tetteha to zvládla a třetí pozici udržela. Hned v závětří je ovšem Baník, který po nečekané remíze na Dukle vše napravil výhrou proti Liberci. Baník již znovu může počítat s Milanem Barošem, ostravská legenda navíc v minulém utkání otevřela skóre.

Baník tak zůstává o skóre čtvrtý, nyní by se chtěl posunout o pozici výše. Vítězný celek si na třetí pozici vypracuje tříbodový náskok, v případě remízy se může do popředí dostat Jablonec. Remíza byla ve vzájemných zápasech naposledy viděna před téměř čtyřmi lety.

Loni vítězily domácí celky, oba zápasy skončily navíc po pětigólové přestřelce 3:2. V prvním letošním vzájemném měření sil uspěla Sparta, jedinou trefu tehdy obstaral již zmíněný Benjamin Tetteh.

Řekli před zápasem…

Bohumi Páník, trenér Baníku: „Bohemka byla v utkání se Spartou obrovsky nepříjemná, ale Sparta to dokázala urvat. To samé na Dukle, kdy Sparta dvakrát prohrávala, ale zvrátila to na svou stranu. Víra ve vítězství neutuchá po celý zápas, bojuje do poslední minuty. Ale to má naše mužstvo taky.“

Taháky 22. kola FORTUNA:LIGY: Sparta přivítá Baník, v Opavě se chystají na příjezd mistra

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Bořek Dočkal, záložník Sparty

„Je to výborný fotbalista, navíc už s mužstvem trénoval a Sparta nebude mít problém ho zařadit do sestavy,“ uvedl před utkáním trenér Baníku Bohumil Páník. Bořek Dočkal je zpátky a v neděli by v sestavě Sparty chybět neměl. Otázkou zůstává, jak si na trávníku porozumí s Guélorem Kangou. Poslední zápas každopádně Dočkal v české lize odehrál 19. února 2017, nyní se tedy vrací po více než dvou letech. Bude tento návrat vítězný?

Bořek Dočkal. Foto: Getty Images

Nedělní hit 22. kola FORTUNA:LIGY mezi pražskou Spartou a Baníkem Ostrava můžete sledovat živě na stanicích O2 TV Fotbal a O2 TV Sport. Tradiční zápasové studio začíná 16:30 hodin.

Také čtěte: Titul vyhraje Slavia, mají jasno fotbalové tváře O2 TV Sport. Koho vidí na sestup?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru