Trefí se Komličenko i proti Jablonci? Radova družina hodlá odčinit podzimní výprask

Proč zápas sledovat…

Mladá Boleslav má v úvodu jarní části vynikající formu. O body díky penaltě Nikolaje Komličenka obrala Plzeň, následně si venku poradila s Teplicemi. V obou zápasech se ruský kanonýr dokázal prosadit a dostal se již na fantastických dvacet branek. Konkurenci by mu měl nyní dělat Muris Mešanovič, kterého Mladá Boleslav získala v poslední přestupový den.

Nastoupit by mohly i další posily, momentálně devátý celek FORTUNA:LIGY posílil o obránce Jakuba Jugase taktéž ze Slavie a defenzivního záložníka Tomáše Wiesnera ze Sparty.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Totožnou formu jako Mladá Boleslav má i Jablonec, jenž si po výhře v Olomouci rozdělil doma body s Opavou. Jablonec je nicméně v tabulce výše, na páté pozici navíc na třetí Spartu ztrácí jediný bod.

Svěřenci kouče Petra Rady každopádně jedou do Mladé Boleslavi s jasným cílem – odčinit podzimní výprask z domácího prostředí. Mladá Boleslav tehdy ovládla především závěr první půle a nakonec zvítězila 0:3. Doplňme, že i v tomto střetnutí skóroval Nikolaj Komličenko. Prosadí se proti Jablonci i tentokrát?

FK Jablonec

Řekli před zápasem…

Jozef Weber, trenér Mladé Boleslavi: „Věřím, že bychom mohli uspět i proti Jablonci. Ale jedině tehdy, podáme-li stejný výkon jako v předchozích dvou jarních utkáních.“

Petr Rada, trenér Jablonce: „Bude to těžké utkání, Boleslav hrála s Plzní nerozhodně a teď vyhrála v Teplicích, takže je tam určitý klid na práci a stabilizovala se sestava. Jedeme tam s tím, že chceme získat body, které jsme doma ztratili.“

Taháky 22. kola FORTUNA:LIGY: Sparta přivítá Baník, v Opavě se chystají na příjezd mistra

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Marek Matějovský, záložník Mladé Boleslavi

Na jaře nastoupil Marek Matějovský v obou zápasech v základní sestavě a vždy odehrál 85 minut. V základní sestavě by neměl chybět ani v sobotu, navíc pro českého středopolaře půjde o speciální utkání. Matějovský totiž nastoupí do 300. duelu v nejvyšší české soutěži. Zajímavostí je také fakt, že Matějovský před osmnácti lety debutoval v dresu svého sobotního soupeře.

marek Matějovský mladá boleslav

Sobotní šlágr 22. kola FORTUNA:LIGY mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem můžete sledovat živě jen na stanici O2 TV Fotbal. Začínáme v 16:55 hodin.

Také čtěte: Titul vyhraje Slavia, mají jasno fotbalové tváře O2 TV Sport. Koho vidí na sestup?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru