Taháky 22. kola FORTUNA:LIGY: Sparta přivítá Baník, v Opavě se chystají na příjezd mistra

Kolo odstartuje páteční předehrávkou, na první z taháků 22. kola dojde o den později, kdy se Jablonec vydá na 47 kilometrů dlouhou cestu do Mladé Boleslavi. Družina kouče Rady přijede s cílem napravit podzimní domácí výbuch, Boleslavi v září na Střelnici podlehli 0:3. Středočeši se zase pokusí potvrdit slušnou formu v úvodu jara. I nyní by mohly padat branky – utká se třetí s druhým nejgólovějším týmem soutěže.

Na Letné se bude hrát o třetí místo

Sparta vs. Baník. Ligová klasika. Střety tradičních rivalů patří pokaždé k tomu nejlepšímu, co tuzemská fotbalová scéna nabízí. Že se mezi sebou nikdy nemusely, to je známá věc. Když na sebe narazí, často je z toho fotbalová válka. První vzájemné utkání v letošní sezoně na vyprodaném vítkovickém stadionu se popravdě ani jinak nazvat nedá. Rozhodla ho jediná trefa z kopačky sparťanského střelce Tetteha.

Letenští v úvodu jara herně nezáří, ale mají plný počet bodů. Baník po remíze na Dukle přetlačil Liberec a nyní se chystá na Spartu. Ostravané si to budou chtít s domácími znovu rozdat na férovkou. Stejně jako v minulém ročníku, kdy tady prohráli 2:3 gólem z 80. minuty. Šlágr 22. kola, který je zároveň soubojem o třetí příčku v tabulce, je na programu v neděli.

Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si naplno zápasy FORTUNA:LIGY!

Spraví si lídr chuť proti Slovácku?

Fanoušci jsou pochopitelně také zvědaví, v jakém světle se ukáží Plzeň se Slavií, aktéři stěžejního utkání předchozího kola. Mistrovská Viktoria díky výhře 2:0 stáhla ztrátu na vedoucí Slavii na tři body a důležitý výsledek se pokusí potvrdit na půdě opavského nováčka. Slezané si ze dvou venkovních zápasů přivezli dva body, hlavně ten z Jablonce je cenný. Zaskočí při domácí jarní premiéře favorizované Západočechy?

Stejně jako Plzně si i sešívaní vzhledem k účasti v pohárové Evropě zahrají o další ligové body až v pondělí. Svěřenci kouče Trpišovského půjdou do duelu se Slováckem s jasným cílem – vrátit se po prohraném šlágru na vítěznou vlnu. Celek z Uherského Hradiště vytěžil na jaře plný počet bodů a posunul se na osmou pozici, v Edenu ho ale čeká test z kategorie nejtěžších.

Všechny zápasy 22. kola můžete sledovat živě jen v O2 TV. Duely Boleslav – Jablonec, Sparta – Baník a Slavia – Slovácko vám na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídneme v nejlepší vysílací kvalitě v multidimenzi. Chybět nebudou ani zápasová studia se zajímavými hosty a doprovodnými statistikami.

Diskuze kolem pravidel v TIKI-TAKA: Jak viděl klíčové situace šlágru v Plzni bývalý sudí?

Foto: sparta.cz, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru