Euroliga na O2 TV Sport: Turecko-řecká klasika a bitva Barcelony s Baskonií

Anadolu Efes – Olympiakos Pireus (čtvrtek, 18:25)

Jedna z největších klasik Euroligy. Efes se s Olympiakosem utká v tomto tisíciletí v prestižní soutěži už po osmatřicáté! Lepší bilancí se pyšní Řekové, kteří si v prvním duelu v této sezoně připsali jednadvacátou výhru ve vzájemných soubojích. Ve 12. kole Olympiakos triumfoval na domácí palubovce 88:81 i díky devatenácti bodům Alexe Toupaneho.

Teď na sebe narazí znovu v Istanbulu. Čtvrtý Efes se po dvou porážkách v řadě vrátil v minulém kole na vítěznou vlnu (Gran Canaria 93:74) a teď hodlá řeckému vicemistrovi vrátit prosincovou porážku. Olympiakos zrovna prochází těžším obdobím. Z předešlých pěti zápasů v Eurolize vyhrál jen jednou a balancuje na hranici postupu do play-off, v němž v minulém ročníku nechyběl.

FC Barcelona – Baskonia Vitoria-Gasteiz (čtvrtek, 20:55)

Souboje týmů ze stejné země patří vždy k těm nejpikantnějším a španělské derby mezi Barcelonou a Baskoní nebude v tomto směru výjimkou. Oba celky se drží na příčkách zaručujících účast ve vyřazovací části, vyhráno ale ani zdaleka nemají. Barcelona se po dvou výhrách posunula na páté místo, poslední dva duely se sousedy v tabulce zvládli i hráči Baskonie a jsou osmí, což je poslední příčka pro postup do play-off

Poprvé na sebe španělští zástupci v tomto ročníku Euroligy narazili ve 14. kole a v aréně Fernanda Buesy pojmenované po slavném politikovi uspěla hostující Barcelona. Aktuální lídr španělské ACB ligy peprný souboj ovládl 77:70. Kdo se bude radovat po závěrečné siréně tentokrát?

V pátek z programu 23. kola Euroligy ještě odvysíláme ve 22:15 hodin ze záznamu derby klubů z Istanbulu – Darüssafaka vs. Fenerbahce.

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru