Středeční Liga mistrů: Jak dopadne návrat CR7 do Madridu? City jde na Schalke

Atlético Madrid – Juventus Turín (O2 TV Sport)

V italské Serii A prakticky nemá sobě rovného konkurenta a tituly sbírá jako na běžícím páse. V Lize mistrů je to ale něco jiného. Poslední triumf Juventusu v prestižní soutěži se datuje do roku 1996. Od té doby nic. V posledních pěti letech se „Stará dáma“ probojovala dvakrát do finále, v obou případech ale připadl „ušatý“ pohár soupeři. V letošní sezoně to chtějí v Turíně změnit.

I proto přivedli v létě Cristiana Ronalda, který se od přestupu z Realu poprvé vrátí do Madridu. S Juve ovšem zamíří na stadion konkurenčního Atlética. „Jeho příchod nám vítězství v Lize mistrů nezajistí. Musíme si to odpracovat jako tým. Cíl máme jasný, ale bylo by bláznivé tvrdit, že jsme favorit. Je nutné podávat dobré výkony a mít i štěstí,“ říká trenér Juventusu Massimiliano Allegri.

Hned první překážka v cestě za vysněným titulem bude pro italského mistra pořádně náročná. Atlético si stejně jako Juventus zahrálo v předešlých pěti ročnících soutěže dvakrát ve finále. Madridský celek se v pohárové Evropě často ukazuje v daleko lepším světle než v domácí lize a letos má navíc zvýšenou motivaci. Finálový duel bude totiž hostit jeho domovský stánek Wanda Metropolitano.

Předpokládané sestavy:
Atlético: Oblak – Arias, Giménez, Godín, Filipe Luís – Ñíguez, Koke, Rodri, Lemar – Morata, Griezmann
Juventus: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Bentancur, Pjanić, Matuidi – Dybala, Mandžukič, Ronaldo

Tip: Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užijte si zápasy vyřazovací části Ligy mistrů!

Schalke 04 – Manchester City (O2 TV Fotbal)

Anglický šampion jde do dvojzápasu s bundesligovým soupeřem s jasným cílem. Vylepšit svoji bilanci ve vyřazovací části a ukončit čekání na velký výsledek v Lize mistrů. Citizens se totiž v prestižní soutěži dlouhodobě nedaří naplno využít potenciál. Ze základní skupiny sice prošli bez větších potíží už pošesté v řadě, nicméně do čtvrtfinále se jim podařilo postoupit pouze dvakrát.

Proti Schalke bude lídr Premier League velkým favoritem. Celek z Gelsenkirchenu, který prošel přes osmifinále Ligy mistrů naposledy před osmi lety, si bude muset dát pozor zejména na Sergia Agüera. Argentinský šutér má střeleckou formu jako hrom – v posledních šesti duelech nasázel devět gólů.

„,Jsme schopni vyhrát v této sezoně všechny čtyři soutěže. Velmi si to přeji, jsem ambiciózní a mám pouze ty nejvyšší cíle. Vím, že předtím něco takového nikdo nedokázal. Chceme být první, komu se to podaří. Také chci být jediný, který skóruje ve všech finálových zápasech. Tento tým má na to, aby vyhrál úplně všechno. Je to pro nás velká výzva,“ nechal se slyšet Agüero.

Předpokládané sestavy:
Schalke: Nübel – Caligiuri, S. Sané, Nastasič, Oczipka – McKennie, Bentaleb, Matondo, Uth, Konoplyanka – Burgstaller
City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Bernardo – Sterling, Agüero, L. Sané

Oba středeční duely mají výkop ve 21 hodin, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiem. Sledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů v O2 TV i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru