Důležitá bitva pro mistra i 20. gól Komličenka. Pět událostí 21. kola FORTUNA:LIGY

Budíček v podání Milana Baroše

V prvním poločase proti Liberci to s odhodláním Baníku vylepšit nelichotivou bilanci na domácím hřišti vypadalo všelijak. „Byli jsme v první půli všude pozdě, soupeř víc držel balon, takže jsme si to museli v poločase vyříkat,“ prozradil Milan Baroš, které se jako správný kapitán chopil o přestávce slova a poněkud rázněji promluvil ke svým spoluhráčům.

„Nebylo to o nějakém seřvání, chtělo to spíš nabudit. Včetně mě samotného, protože nikdo z nás na začátku neodváděl maximum, na co máme,“ dodal sedmatřicetiletý veterán. Ať se v kabině dělo cokoli, zabralo to. Baník se po změně stran zlepšil. Nejprve právě Baroš lehkou tečí Fillovy střely otevřel skóre a poté přidal Diop druhou trefu. Slovan dokázal už jen snížit na konečných 1:2.

Plzeň stáhla náskok Slavie na tři body

Jednoznačným šlágrem 21. kola FORTUNA:LIGY byl souboj druhé Plzně s vedoucí Slavií. Pražané šli do očekávaného duelu s vědomím, že výhrou se zase o krok přiblíží k vytouženému mistrovskému titulu. Viktoriáni ale myšlenky svého rivala na únik do klíčového trháku rázně utnuli. Po gólech Chorého s Beauguelem vyhráli 2:0 a náskok na soupeře z Edenu stáhli na rozdíl tří bodů.

„Jeli jsme sem se šestibodovým náskokem, chtěli jsme zvítězit. Pořád jsme ale první. Prohráli jsme, zbývá ještě s nadstavbou 14 kol. Je to jen jedna z velkých bitev v té dlouhé válce,“ zmínil nový herní systém slávistický kouč Jindřich Trpišovský. „Jsem hlavně rád, že jsme náskok Slavie stáhli. Po tolik kolech je hodně důležité, abychom byli na dostřel,“ dodal jeho protějšek Pavel Vrba. Šlágr v Plzni jasně ukázal, že se můžeme těšit na pikantní boj o titul!

Gól Janetzkého proti „svým“

V českém prostředí je běžnou praxí, že tým pošle hráče na hostování s podmínkou, že ve vzájemném zápase pak nenastoupí. S výjimkou přišlo vedení Jablonce. Dalo zelenou Jakubu Janetzkému, který právě ze severu Čech hostuje v Opavě. A mladý záložník se v zápase svému kmenovému klubu „odvděčil“ gólem, kterým pomohl nováčkovi k cenné remíze 2:2.

„Jde o hodně specifickou situaci. Nicméně teď jsem hráč Opavy, takže se soustředím jen na ni,“ prohodil po utkání Janetzký. Kouč Ivan Kopecký jeho start pochopitelně kvitoval. „Je to rarita, ale proč by kluci nemohli hrát? Jde o prospěch fotbalu. Nakonec se to ukázalo jako pozitivní pro nás, ale možná i pro Jablonec, aspoň vidí, jakého má hráče,“ shrnul opavský lodivod.

Tip: Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si naplno zápasy FORTUNA:LIGY!

Dukla se konečně trefila proti Spartě, ale je bez bodu

Dlouhé tři roky Dukla nepoznala jaké to je dát gól Spartě. Pětkrát za sebou svítila po závěrečném hvizdu na tabuli u jejího názvu nula. Až v dohrávce 21. kola se to konečně změnilo. Tým kouče Romana Skuhravého dokázal rozvlnit síť za zády gólmana Nity hned dvakrát, ovšem co je podstatnější – na bodový zisk to nestačilo.

Dukla šla dvakrát do vedení. Hned v úvodu po výstavní ráně kapitána Miloševiče, po změně stran pak díky nešťastnému vlastňáku mladíka Plechatého. Ani v jednom případě ale náskok domácí neudrželi a co víc, devět minut před koncem dovolili střelci Tettehovi, aby svou desátou trefou v sezoně završil obrat Sparty. Letenští vyhráli na Julisce 3:2.

Komličenko pokořil dvacetigólovou hranici

Soupeři se na něj sice připravují, ale všechno je marné. Ruský snajpr Nikolaj Komličenko stejně jako v úvodním jarním kole proti Plzni (1:1) proměnil i v Teplicích pokutový kop a kromě toho, že svému týmu pomohl k výhře 2:0, ho může těšit i fakt, že si připsal jubilejní dvacátou trefu v sezoně.

Suverénně nejlepší střelec FORTUNA:LIGY se stal teprve pátým hráčem, kterému se na tuto metu podařilo v samostatné lize dosáhnout. Zařadil se do elitní společnosti k vyhlášeným kanonýrům Horstu Sieglovi, Radku Drulákovi, Vratislavu Lokvencovi a Davidu Lafatovi. Ten v ročníku 2011/2012 nasázel ve 30 kolech v dresu Jablonce rekordních 25 gólů, dokáže Komličenko toto číslo překonat? Do konce základní části zbývá odehrát ještě devět zápasů.

Také z následujícího 22. kola FORTUNA:LIGY můžete kterýkoli ze zápasů sledovat v přímém přenosu pouze v O2 TV. Ty největší taháky znovu odvysíláme na programech O2 TV Sport o O2 TV Fotbal v nejlepší možné vysílací kvalitě!

Přehledně: Vše o nadstavbě. Jak se bude ve FORTUNA:LIZE hrát o titul, evropské poháry i záchranu

 Foto: fcviktoria.cz, fcb.cz, sparta.cz, fkmb.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru