Spartu čeká na Julisce další malé derby. Bude z toho znovu výhra s čistým kontem?

Proč zápas sledovat…

Sparta se hned na úvod jarní fáze trápila, malé pražské derby proti Bohemce ale nakonec zvládla. Spartě pomohla penalta, kterou Martin Frýdek sice neproměnil, z následné dorážky už byl ovšem úspěšný. Nyní Spartu čeká další derby, tentokrát proti Dukle. Ta se z poslední příčky neutrhla, domácí remíza proti Baníku ale určitě zvýšila sebevědomí hráčů.

Podruhé v sezóně skóroval záložník Jakub Podaný, mimochodem bývalý hráč pražské Sparty. Ten zítra svému týmu scházet nebude, druhé utkání v řadě se ale Dukla musí obejít bez klíčového obránce Jána Ďurici, který si zlomil v přípravném utkání žebra.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Jasným favoritem pondělní dohrávky je Sparta, která naposledy svému soupeři podlehla před necelými pěti lety. Od té chvíle vyhrála z osmi zápasů sedm a jen jednou remizovala. Proti Dukle navíc pětkrát v řadě neinkasovala a tuto bilanci by ráda natáhla i nyní.

Řekli před zápasem…

Michal Sáček, záložník Sparty: „Soupeře podle postavení v tabulce vůbec nerozlišujeme. Že je Dukla poslední, v zápase se Spartou nic neznamená. Může být o to těžší, budou si chtít dokázat, na co mají.“

Roman Skuhravý, trenér Dukly: „Moc se těšíme na dalšího favorita a konfrontaci s ním. Chceme podat zase o kousek lepší výkon než v utkání s Baníkem. Vždy můžeme uspět, pokud budeme mít pohyb, ochotu a sebevědomí. Ani proti Spartě nebudeme nic měnit na naší hře, i když respektujeme její sílu.“

Nepřehlédněte: Vše o nadstavbě. Jak se bude ve FORTUNA:LIZE hrát o titul, evropské poháry i záchranu

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Benjamin Tetteh, útočník Sparty

V minulém střetnutí Benjamin Tetteh zklamal. Síť Bohemky nerozvlnil a proto byl dvacet minut před koncem střídán Pulkrabem. Na Duklu má ovšem Tetteh ideální vzpomínky, v prvním vzájemném utkání vstřelil vítěznou branku a i díky jeho výkonu Sparta zvítězila 2:0. Trefí se ghanský útočník i Na Julisce?

Pondělní dohrávku 21. kola FORTUNA:LIGY mezi Duklou a Spartou můžete sledovat živě jen na stanicích O2 TV Sport a O2 TV FotbalTradiční zápasové studio začíná v 17:45 hodin.

Také čtěte: Titul vyhraje Slavia, mají jasno fotbalové tváře O2 TV Sport. Koho vidí na sestup?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru