Kompletní světová špička včetně českých hvězd. Sledujte nabitý tenisový turnaj v Dubaji!

Jedna hvězda vedle druhé. Do Spojených arabských emirátů dorazila kompletní světová špička, z elitní desítky žebříčku WTA chybí v pavouku dvouhry jen Američanka Sloane Stephens. Nikdo jiný si ale účast na podniku v atraktivní lokalitě a s prize money přesahující 2,8 milionu dolarů nenechal ujít.

Pozice nejvýše nasazené hráčky tak patří úřadující světové jedničce Naomi Ósaka. Jednadvacetiletá Japonka se představí poprvé od velkého triumfu na Australian Open, kde získala už svůj druhý grandslamový titul v kariéře. Ve finále si poradila s Petrou Kvitovou, která v Dubaji rovněž nechybí. Do země movitých šejků dorazila po tříleté odmlce, letos je turnajovou dvojkou.

„Jsem ráda, že tady můžu být. Hlavní soutěž je letos neuvěřitelně nabitá. K titulu vede dlouhá cesta, takže o tom teď vůbec nepřemýšlím,“ podotkla osmadvacetiletá tenistka, která si zkraje roku podmanila turnaj v australském Sydney. „Na Dubaj mám jen ty nejlepší vzpomínky,“ připomněla Kvitová šest let starý triumf.

Tip: Užívejte si prestižní turnaje na okruhu WTA s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Zlatý hattrick pro Ukrajinku?

Do okruhu největších favoritek ale musíme zařadit i další hráčky. Ve skvělé formě přiletěla světová trojka Rumunka Simona Halep, která skončila na předešlém turnaji v katarském Dauhá těsně pod vrcholem. Čtvrtou nejvýše nasazenou je Karolína Plíšková, loňská účastnice čtvrtfinále.

Celých 900 bodů do žebříčku za prvenství na prvním podniku Premier 5 v sezoně bude obhajovat Ukrajinka Elina Svitolina. Čtvrtfinalistka z Melbourne má navíc jedinečnou šanci završit zlatý hattrick, v Dubaji totiž kralovala už před dvěma lety. V osmnáctileté historii turnaje se to ještě nikomu nepovedlo.

Dubai Tennis Championships (17. – 23. února 2019)
Místo konání: Dubaj, Spojené arabské emiráty
Kategorie: WTA Premier 5
Prize money: 2 828 000 dolarů
Povrch: tvrdý
Loňské finále: Svitolina (1-Ukr.) – Kasatkina (Rus.) 6:4, 6:0
Los dvouhry: ZDE

Hvězdně obsazený Dubai Tennis Championships můžete na O2 TV Sport a O2 TV Tenis sledovat každý den až do soboty 23. února, kdy jen na programu finále. Na stanici O2 TV Tenis navíc souběžně vysíláme také boj o titul na Hungarian Ladies Open v maďarské Budapešti. I tento turnaj zařazený do okruhu WTA rozhodně stojí za pozornost.

Foto: Dubai Tennis Championships

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru