Pět otázek, na které nám odpoví nedělní tahák mezi Plzní a Slavií

Dokáží bodovat hosté poprvé po pěti letech?

Hosté to v tomto šlágru jednoduché nemají. Už devět utkání v řadě ovládl domácí celek, naposledy se hosté mohli radovat v dubnu roku 2014. Tehdy v Edenu loupila Viktorka, která po gólech Kovaříka a Wágnera zvítězila 0:2. Od té chvíle už se ale nestalo, že by hosté bodovali či skórovali alespoň dvakrát.

Nahradí Beauguel Krmenčíka?

Michael Krmenčík je posledním útočníkem Plzně, který dokázal skórovat ve vzájemném střetnutí proti Slavii. Stalo se tak ale už před téměř třemi lety. V srpnu roku 2015 uzavíral Krmenčík účet utkání čtyři minuty před koncem. Zraněný Krmenčík nyní Plzni schází a i proto si Viktorka pořídila ze Zlína Jeana-Davida Beauguela. A ten hned ve svém prvním střetnutí za Plzeň udeřil, jeho branka ovšem stačila jen na bod.

Už jste viděli? TIKI-TAKA: Penaltu proti Spartě nebo Slavii si rozhodčí dvakrát rozmyslí, myslí si Šmicer

Uvidí diváci pokutový kop?

V posledních dvou vzájemných duelech zahrával domácí celek pokutový kop, v obou případech se jednalo o Slavii. Ta letos zahrávala už jedenáct penalt a vytvořila nový rekord české ligy. Dalším rekordem je fakt, že Sešívaní zahrávali penaltu už v šesti po sobě jdoucích ligových zápasech. A je otázkou, zda dojde i na kolo sedmé.

Trefí se Slavia v pozici hostujícího celku?

Hostující celek to v tomto šlágru rozhodně jednoduché nemá. Jak jsme uvedli, devět zápasů v řadě ovládl domácí tým. Již čtyřikrát v řadě se ale stalo, že hostující tým ani neskóroval. Ve třech případech se jednalo o Plzeň, v Doosan Aréně poté naposledy neskórovala ani Slavia.

Tip: Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si naplno zápasy FORTUNA:LIGY!

Napraví Plzeň hrozivý debakl z podzimu?

Hlavní otázkou ovšem je, zda Plzeň napraví hrozivý debakl z podzimní části. Tehdy bylo hotovo už po první půli, kdy se Slavia trefila dvakrát. Další dvě branky přidala ve druhé pětačtyřicetiminutovce a nebylo co řešit. Po prvním jarním kole navíc náskok Slavie porostl o další dva body a pokud by Plzeň nezvítězila ani nyní, náskok by byl minimálně šestibodový. A to už by byl pro úřadujícího mistra poměrně velký problém.

Nedělní tahák 21. kola mezi Plzní a Slavií vám na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídneme v té nejlepší vysílací kvalitě v multidimenzi, chybět nebude ani tradiční zápasové studio se zajímavými hosty s doprovodnými statistikami!

Přehledně: Vše o nadstavbě. Jak se bude ve FORTUNA:LIZE hrát o titul, evropské poháry i záchranu

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru