Dvanáct týmů, dvanáct arén. Tady se hraje švýcarská National League

PostFinance Arena

Domácí klub: SC Bern
Kapacita: 17 031 diváků
Poznámka: Král švýcarských zimáků,. Jedna z největších hokejových arén v Evropě se stala hlavním místem při mistrovství světa v roce 2009. Průměrná návštěvnost na zápasy domácích Medvědů patří k nejvyšším v celé Evropě.

Valascia

Domácí klub: HC Ambrí-Piotta
Kapacita: 6 500 diváků
Poznámka: Nejpozději v roce 2021 by se měl klub přestěhovat do nově vybudované arény, stávající bude zbourána. Nachází se v místě, kde hrozí laviny.

Tissot Arena

Domácí klub: EHC Biel/Bienne
Kapacita: 6 521 diváků
Poznámka: Moderní zimák otevřený v roce 2015 je součástí velkého areálu zahrnujícího i fotbalový stadion, venkovní kluziště a také curlingovou halu.

Vaillant Arena

Domácí klub: HC Davos
Kapacita: 6 795 diváků
Poznámka: Hala každoročně hostí zápasy nejstaršího hokejového turnaje na světě – Spengler Cupu. Hned vedle stadionu najdete největší kluziště v celém Švýcarsku.

BCF Arena

Domácí klub: HC Fribourg-Gottéron
Kapacita: 6 700 diváků
Poznámka: Po poslední rekonstrukci se kapacita míst na sezení navýšila na 2 900 míst, to ale ještě není konečné číslo. Po dokončení další fáze stadion pojme až 8 500 diváků.

Les Vernets

Domácí klub: Genève-Servette HC
Kapacita: 7 135 diváků
Poznámka: Jeden z nejstarších zimáků v zemi – otevřený už v roce 1958 – hostil během své historie i několik finálových duelů prestižních evropských basketbalových soutěží.

Centre sportif de Malley 2.0

Domácí klub: Lausanne HC
Kapacita: 6 700 diváků
Poznámka: Hokejisté Lausanne zde budou hrát jen do konce této sezony. Od té příští se stane jejich domovem zbrusu nová moderní aréna s názvem Vaudoise Arena pro 10 tisíc diváků.

Cornér Arena

Domácí klub: HC Lugano
Kapacita: 7 200 diváků
Poznámka: Stadion co do počtu titulů pátého nejúspěšnějšího švýcarského klubu mají všichni spjatý s předchozím názvem Pista Resega. Domácí zápasy tady hraje i HC Porza.

St. Galler Kantonalbank Arena

Domácí klub: SC Rapperswil-Jona Lakers
Kapacita: 6 100 diváků
Poznámka: Aréna stojící ve městě Rapperswil prošla před čtrnácti lety kompletní rekonstrukcí. Od roku 2015 nese název jedné z největších a nejznámějších bank v zemi.

Ilfishalle

Domácí klub: SCL Tigres
Kapacita: 6 050 diváků
Poznámka: Kapacitně je stánek v městečku Langnau nejmenším, který hostí zápasy National League. Jde o nejnižší možnou kapacitu, jakou pravidla soutěže povolují.

Hallenstadion

Domácí klub: ZSC Lions
Kapacita: 11 200 diváků
Poznámka: Domov curyšských Lvů dostal po rekonstrukci moderní háv. Jde o multifunkční halu, která díky vysoké kapacitě hostí i řadu kulturních či společenských akcí. Příští rok bude hlavním místem hokejového mistrovství světa.

Bossard Arena

Domácí klub: EV Zug
Kapacita: 7 200 diváků
Poznámka: Další z řady moderních zimáků, na kterých se hrají zápasy nejvyšší švýcarské soutěže. Před devět let starou arénou se nachází otevřené kluziště kryté přístřeškem.

Švýcarskou National League pravidelně vysíláme na programu O2 TV Sport. Další zápas uvidíte v sobotu 23. února, kdy Tygři z Langnau přivítají na svém ledě Fribourg-Gottéron. Přímý přenos začíná jako tradičně v 19:40 hodin.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte zápasy české extraligy i švýcarské National League!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru