Muchovou a Strýcovou čekají v Dauhá atraktivní duely: Narazí na soupeřky z Top 10!

Loni na grandslamovém US Open okouzlila celý tenisový svět, když si vyšlápla na někdejší jedničku Španělku Garbině Muguruza. Teď o sobě dává Karolína Muchová vědět v Dauhá, kde úspěšně prošla kvalifikací a následně se probojovala poprvé v kariéře na okruhu WTA do čtvrtfinále. V něm si ve dvou setech poradila s favorizovanou Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu.

Teď čeká dvaadvacetiletou hráčku figurující na 132. místě žebříčku boj o semifinále s ještě o level těžší soupeřkou. Vyzve světovou sedmičku Elinu Svitolina z Ukrajiny. S vítězkou Turnaje mistryň a čtvrtfinalistkou letošního Australian Open se mladá Češka ještě neutkala. Postará se o další velké překvapení?

Tip: Sledujte přenosy z prestižních turnajů na okruhu WTA s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Podeváté proti úspěšné Němce

Ve velmi slušném světle se v katarské metropoli zatím ukazuje i Barbora Strýcová. Ta sice jeden set s ruskou kvalifikantkou Annou Blinkova ztratila, v tom rozhodujícím jí ale uštědřila druhého „kanára“ a postoupila. I dvaatřicetiletá rodačka z Plzně narazí na hráčku z Top 10 – pokusí se přejít přes Němku Angelique Kerber.

Se současnou světovou šestkou hrála Strýcová na okruhu WTA už osmkrát, z výhry se ovšem radovala pouze jednou. Na prestižním Qatar Total Open by si ráda bilanci s trojnásobnou grandslamovou šampionkou alespoň částečně vylepšila.

  • Qatar Total Open – program čtvrtfinále, čtvrtek 14. února:
13:30 E. Svitolina (4.-Ukr.) – K. Muchová (ČR)
15:00 B. Strýcová (ČR) – A. Kerber (3.-Něm.)
cca 17:30 S. Halep (1.-Rum.) – J. Görges (9.-Něm.)
nejdříve 18:00 K. Bertens (5.-Niz.) – E. Mertens (Belg.)

Zápasy českých tenistek na turnaji v Dauhá se soupeřkami z elitní světové desítky sledujte stejně jako zbylé čtvrtfinálové duely živě na O2 TV Tenis!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru