Liga mistrů bude bavit i ve středu: Ajax si na Real věří, Tottenham vyzve Dortmund

Ajax Amsterdam – Real Madrid (O2 TV Fotbal)

Pryč jsou nepřesvědčivé výkony i výsledky. Real po příchodu kouče Santiaga Solariho zase budí strach. Zlepšenou formu jasně demonstroval o víkendu ve španělské La Lize, když v madridském derby vyhrál na hřišti konkurenčního Atlética 3:1. „Bílý balet“ neprohrál sedm soutěžních zápasů v řadě a sérii hodlá natáhnout i v Amsterdamu.

„Musíme si ale dát pozor, abychom nic nepodcenili. Ajax skvěle pracuje s mladými hráči, na podzim ukázal, že je silný,“ zdůraznil trenér Realu Solari.

Slavný nizozemský velkoklub, vítěz Ligy mistrů z roku 1995, se do vyřazovací fáze soutěže probojoval po dlouhých třinácti letech. Před soubojem s Realem prohrál dvě ze tří utkání. „Ve skupině jsme neprohráli ani s Bayernem, můžeme být nepříjemní i pro Real. Favorit nejsme, ale na to nemyslíme. Naším cílem je postoupit,“ hlásí sebevědomě útočník Klaas-Jan Huntelaar.

Předpokládané sestavy:
Ajax: Onana – Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – De Jong, Van de Beek, Schöne – Ziyech, Dolberg, Tadič
Real: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Reguilón – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Vinícius

Tip: Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užijte si zápasy vyřazovací části Ligy mistrů!

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund (O2 TV Sport)

Atraktivní podívanou slibuje také duel hraný na slavném londýnském stadionu Wembley. Třetím tým anglické Premier League proti lídrovi německé bundesligy – to je souboj Tottenhamu proti Dortmundu. Oba týmy se musejí vypořádat s absencemi opor. Domácí postrádají kanonýra Kanea a Alliho, Borussia zase nemůže počítat s kapitánem Reusem.

„O kvalitách Kanea každý dobře ví. Jejich zranění pro nás mohou být výhodou, i když nám chybí Marco. Každopádně to bude zajímavý střet anglické a německé ligy,“ nechal se slyšet Mario Götze, který by měl znovu nastoupit na hrotu dortmundského útoku.

Borussia sice o víkendu ztratila třígólové vedení a s Hoffenheimem jen remizovala 3:3, to ovšem nic nemění na obrovské síle klubu z Vestfálska. „Vedou bundesligu, což hovoří samo za sebe. Motivace nám nechybí, zvlášť, když jsem se loni mohli přesvědčit, že se nemusíme bát vůbec nikoho,“ prohlásil kouč „Kohoutů“ Mauricio Pochettino.

Předpokládané sestavy:
Tottenham: Lloris – Trippier, Sánchez, Alderweireld, Vertonghen – Winks, Sissoko, Eriksen – Lucas, Son, Lamela
Dortmund: Bürki – Hakimi, Toprak, Diallo, Schmelzer – Witsel, Delaney – Sancho, Philipp, Guerreiro – Götze

Oba středeční duely mají výkop ve 21 hodin, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiem. Moderátor Michal Hrdlička přivítá v roli hostů útočníka Libora Kozáka a trenéra Františka Straku. Po skončení přímých přenosů se můžete těšit na rozbory a ohlasy ve studiu.

Nepřehlédněte: Kompletní Liga mistrů, česká liga i show TIKI-TAKA. O2 TV vstupuje do fotbalového jara

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru