Prestižní Qatar Total Open na O2 TV Tenis: Potvrdí Plíšková českou nadvládu v Dauhá?

Všechno to začalo v roce 2015, kdy Lucie Šafářová jako nenasazená hráčka postupně posílala domů jednu soupeřku za druhou a spanilou jízdu zakončila nečekaným ziskem titulu. Před dvěma roky na její triumf navázala Karolína Plíšková. Ta tehdy vstoupila do sezony ve velkém stylu a v Dauhá její forma vygradovala. Ve finále turnajová dvojka smetla i Dánku Caroline Wozniacki.

Také u vítězky loňského ročníku najdete českou vlaječku. Od Plíškové převzala žezlo pro tenisovou královnu Dauhá Petra Kvitová, která jen potvrdila, že se Češkám v Kataru zkrátka daří. V boji o titul udolala Španělku Garbině Muguruza a získala druhý z pěti loňských turnajových vavřínů.

Plíšková turnajovou dvojkou

Vzhledem k náročnému programu v úvodu sezony se dvojnásobná wimbledonská šampionka a druhá hráčka světového žebříčku do Dauhá nepřihlásila. Největším českým želízkem v ohni je tak znovu Plíšková. Rodačce z Loun patří jakožto světové pětce pozice turnajové dvojky.

Tip: Sledujte přenosy z prestižních turnajů na okruhu WTA s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Konkurenci má ale více než zdatnou. Na Qatar Total Open se štědrou dotací se představí hned šest tenistek z elitní Top 10. Při neúčasti Kvitové a současné jedničky Japonky Naomi Ósaka vede herní pole Simona Halep povzbuzená postupem Rumunek do semifinále Fed Cupu. Loni došla v Dauhá do semifinále.

Mezi další hvězdné tváře patří i Němka Angelique Kerber, která se představí poprvé od Australian Open, Ukrajinka Elina Svitolina či vítězka Ladies Trophy v Petrohradu Kiki Bertens z Nizozemska.

Qatar Total Open (11. – 16. února 2019)
Místo konání: Dauhá
Kategorie: WTA Premier
Prize money: 916 131 dolarů
Povrch: tvrdý
Loňské finále: Kvitová (16-ČR) – Muguruza (4-Šp.) 3:6, 6:3, 6:4
Los dvouhry a čtyřhry: ZDE

Postará se Karolína Plíšková v Dauhá o další český triumf? Nebo se bude z titulu radovat jiná favoritka? Prestižní Qatar Total Open sledujte na O2 TV Tenis každý den až do soboty 16. února, kdy budeme znát jméno letošní vítězky. Z turnaje odvysíláme celkem 37 přímých přenosů.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru