Petr Svěcený: Osmifinále Ligy mistrů? Bude to fakt bomba!

Máme za sebou rekordně krátkou zimní pauzu. Stihl sis vůbec od fotbalu odpočinout?
Stačil, protože jsem volno pojal hodně intenzivně. Sedmnáctého prosince jsem moderoval poslední loňskou TIKI-TAKU a hned den nato jsem vzal celou svou rodinu na tři týdny do Ameriky. Strávili jsme tam tedy Vánoce i Nový rok a musím říct, že jsem si za tu dobu fakt dobře odpočinul.

Létáš takhle přes svátky do ciziny často?
Právě že jsem tak udělal vůbec poprvé. Mám tři malé dcerky a říkal jsem si, jak to asi vezmou, že nebudou o Vánocích v Česku. Nakonec to ale bylo úplně v pohodě. Ono je to v teple samozřejmě trochu jiné, než když všude leží sníh, ale koupili jsme si tam aspoň umělý stromeček a po návratu domů si Štědrý den udělali znovu. S tím rozdílem, že v Americe měly děti Santu Clause, tady Ježíška.

Jaký to byl šok se vrátit do té zimy, která tady tehdy panovala a vlastně pořád ještě panuje?
Docela velký, ale byl jsem na to připravený. Navíc já mám zimu rád. Hned dva dny po návratu jsem se svým kamarádem Vojtou Bernatským jel do Pece pod Sněžkou, kde jsme ve velké zimě komentovali jednu celodenní akci. Ale jak říkám, byl jsem na to připravený.

A jak se coby šéf fotbalové sekce O2 TV Sport těšíš na ten pracovní kolotoč, který začal tento víkend?
Těším se hodně. Liga je navíc zajímavá už jen tím, že na jaře se odehraje pouze 11 kol a pak odstartuje nadstavbová část, která je v Česku úplnou novinkou. My se ji pokusíme zpracovat co možná nejatraktivněji, aby si diváci přišli opět na své. No a v Lize mistrů nás teď čeká to nejzajímavější období. Ze zkušeností říkám, že právě osmifinále a pak čtvrtfinále nabízí ty nejlepší zápasy. Že to letos nebude jiné, napovídají i dvojičky jako Liverpool – Bayern nebo Manchester United – PSG. To bude fakt bomba! Rozhodně se tedy máme na co těšit a já mohu lidem slíbit, že vzhledem k významu těch zápasů si budeme zvát do studia neméně významné hosty. Tak jak to ostatně děláme vždycky. Třeba na úterý tak fanouškům mohu slíbit Karla Poborského s Karolem Kiselem.

Chceš nastínit, v jakém vysílacím schématu by se měla vysílat nadstavbová část FORTUNA:LIGY?
Ještě to není rozhodnuté. Ladíme to společně s LFA, protože i pro ně to je samozřejmě něco úplně nového. Přemýšlíme nad tím, jak hlavně tu skupinu o titul nabídnout divákům, aby ten výsledný produkt byl pro ně co možná nejatraktivnější. Jisté je, že všechno podstatné určitě proběhne u nás v O2 TV Sport.

Jak se nový formát ligy zamlouvá tobě osobně?
Mně se to líbí! Když to porovnáš s ostatními sporty, tak je fotbal hrozně konzervativní. Přitom své play-off má už spoustu soutěží a podle mě je to skvělé hlavně v tom, že až do konce je o co hrát. Já bych ale byl při těch změnách možná ještě radikálnější. Jsou třeba země, ve kterých se body po základní části vydělí dvěma, ale zase chápu, že to pak už není příliš spravedlivé. Každopádně se mi líbí, že se k nadstavbové části u nás někdo odhodlal. Svět se vyvíjí a podle mě se musí vyvíjet i fotbal.

Jak vítáš fakt, že v Lize mistrů nás na jaře čekají maximálně dva zápasy denně?
Určitě to bude menší frmol než na podzim. Navíc když zůstává už jen jeden hrací čas, a to ten ve 21:00. Nevím, jak se experiment s termínem v 18:55 osvědčil na UEFA, ale pro nás šlo o hodně dlouhé fotbalové večery (s úsměvem). I na jaře budeme samozřejmě vysílat všechny zápasy a skoro každý by měl být opravdová pecka. Co do objemu, to bude méně práce než na podzim, z hlediska kvality to ale bude náročné minimálně stejně.

Sám jsi zmínil výjimečné hosty, kteří do studií O2 TV Sport chodí pravidelně. Je ale nějaké slavné jméno, které se ti zlanařit dlouhodobě nedaří?
Rozhodně jsou někteří hráči nebo bývalí fotbalisté, které bych ve studiu přivítal moc rád. Jsem toho názoru, že je strašně důležité, aby ten kdo přijde, měl co říct a zároveň to byl člověk, který ve fotbale něco dokázal. Z tohoto pohledu mě těší, že sem chodí lidé typu Vládi Šmicra, Patrika Bergra, Tomáše Rosického nebo Tomáše Galáska. Uvidíme, jak to bude s Petrem Čechem, až v létě skončí s kariérou. Velký zájem bych měl samozřejmě také o Pavla Nedvěda. U něj je to ale i vzhledem k důležitosti jeho funkce hodně složité. Přesně o tenhle typ kluků by se ovšem mělo naše vysílání opírat.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru