Osmifinále Ligy mistrů: Kdo je favoritem vzhledem ke vzájemným zápasům a aktuální formě?

Manchester United – PSG

Manchester United má v posledních týdnech fantastickou formu. Pod Ole Gunnarem Solskjaerem Rudí ďáblové ještě neprohráli a z jedenácti duelů si připsali hned deset výher. PSG si v Ligue 1 jede suverénně za dalším mistrovským titulem, ovšem v posledních dnech se Pařížanům příliš nedaří. V Lyonu svěřenci kouče Thomase Tuchela prohráli, v poháru porazili třetiligový celek Villefranche až po prodloužení a o víkendu se doma s Bordeaux protrápili k hubené výhře 1:0. Vzájemné zápasy z historie k dispozici nejsou, půjde o první duel těchto dvou soupeřů. Vzhledem k aktuální formě tak je favoritem Manchester United.

Už jste četli? Petr Svěcený: Osmifinále Ligy mistrů? Bude to fakt bomba!

AS Řím – Porto

AS Řím prožívá turbulentní období. V poháru inkasoval sedm branek od Fiorentiny, následně doma jen remizoval s Rossoneri a naposled si poradil s Chievem. Porto ve své lize stále vede, ačkoliv v posledních dvou zápasech jen remizovalo. Lepší vzájemné zápasy má portugalský celek. V roce 1971 uspěl ve 2. kole Poháru vítězů pohárů a před třemi lety vyřadil Vlky ze čtvrtého předkola. Doma sice Porto jen remizovalo 1:1, v odvetě ale předvedlo dominantní výkon a zaslouženě zvítězilo 0:3.

Patrik Schick. Foto: Getty Images

Tottenham – Borussia Dortmund

Kohouti se po dvou porážkách v anglických pohárech vrátili na vítěznou vlnu a díky dvěma výhrám v lize se dostali zpět do boje o anglický primát. Naopak Dortmund je v posledním týdnu ve velkých problémech. Po remíze ve Frankfurtu přišla porážka od Brém v poháru a o víkendu následně vedoucí celek německé Bundesligy nezvládl domácí souboj s Hoffenheimem. Ještě patnáct minut před koncem vedl 3:0, nakonec z toho byla remíza 3:3. Co se vzájemných zápasů týče, v loňské sezóně v základní skupině zvládl lépe oba zápasy Tottenham. V sezóně 2015/16 byl zase v obou duelech Evropské ligy úspěšnější německý celek. Favoritem je každopádně londýnský klub.

Nepřehlédněte: Největší bitvy osmifinále Ligy mistrů za posledních deset let

Ajax Amsterdam – Real Madrid

Real Madrid v posledních týdnech výrazně zabral. Po výhře nad Atlétikem Madrid se vrátil do boje o titul, v prvním utkání semifinále Copa del Rey navíc na Nou Campu uhrál cennou remízu 1:1. Ajax oproti tomu formu příliš nemá. Od Heerenveenu inkasoval čtyři branky, Feyenoord poté Ajaxu nasázel rovnou šestku. Následně si nizozemský celek šesti góly rozebral Venlo, o víkendu ale přišlo další nečekané zaváhání v podobě porážky od Heraclesu. Ajax se navíc nemůže dívat ani na vzájemné duely, naposledy Bílý Balet dokázal porazit v roce 1995. Od té doby šestkrát v řadě uspěl úřadující šampión a favoritem je Real i nyní.

Sergio Ramos. Foto: Getty Images

Chcete sledovat vyřazovací boje prestižní Ligy mistrů i zápasy české FORTUNA:LIGY? Podívejte se, jak si můžete O2 TV s programy O2 TV Sport a O2 TV Fotbal pořídit i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru