Sparta se do jarní fáze pouští bez své největší hvězdy. Čeká ji proti Bohemce další ztráta?

Proč zápas sledovat…

Sparta začíná jaro s jasným cílem. Na úvod zdolat v pražském derby Bohemians 1905 a přiblížit se k třetí pozici. V zimě ovšem favorit přišel o jednu ze svých největších hvězd, Nicolae Stanciu zamířil do Saúdské Arábie.

Spartu opustilo i několik dalších hráčů, naopak na ligovou premiéru se těší nová švédská posila David Moberg Karlsson, šanci na několik minut by proti svému bývalému celku mohl dostat i Martin Hašek mladší. V přípravě si Sparta vedla velice solidně a zvládla všech pět utkání.

Bohemka odehrála taktéž v přípravě pět duelů a vedla si s bilancí tří výher, jedné remízy a jedné porážky. V průběhu zimy přišla o Martina Haška mladšího, ze Slavie ale na hostování získala beka Lukáše Pokorného a Haška by měl poté nahradit zkušený Kamil Vacek.

Cílem Klokanů je posunout se do druhé skupiny, která bude bojovat o Evropskou ligu. Na ni momentálně ztrácí tři body. Minimálně jeden si chce odvést z Letné a šanci zcela jistě mít bude. V posledních třech vzájemných zápasech se vždy zrodila remíza.

 

 

Řekli před zápasem…

Martin Hašek, trenér Bohemians 1905: Sparta byla taková směsice různých individualit. Teď očekávám mužstvo, které podá kolektivnější výkon a bude pracovitější. S jejich individuálními hráči jsme neměli příliš velké problémy. Jejich ochota pracovat a organizace hry nebyla topová, což nám vyhovovalo. Počítáme s tím, že se utkáme s takovou Spartou, která pro nás bude nejvíce nepříjemná. Spoléhám na nerozehranost, určitou nervozitu z prvního utkání. Mají tam nové hráče, kteří to nemusí zvládnout a budou potřebovat se adaptovat. Nedá se vycházet z toho, že když měli dobrou přípravu, tak musí hned hrát dobře první ligový duel.“

Nepřehlédněte: Vše o nadstavbě. Jak se bude ve FORTUNA:LIZE hrát o titul, evropské poháry i záchranu

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Kamil Vacek, záložník Bohemians

Kamil Vacek v Bohemce nahradil Martina Haška mladšího, který si to namířil právě do Sparty. Vacek se do české nejvyšší soutěže vrátil z Dánska po necelých čtyřech letech. Tehdy opouštěl Spartu, za kterou nastupoval sedm let. Na jednatřicetiletého středopolaře tak čeká velmi zajímavé střetnutí.

Nedělní bitvu 20 .kola FORTUNA:LIGY mezi Spartou a Bohemians 1905 si rozhodně nenechte ujít! Tradiční zápasové studio začíná na O2 TV Sport v 16:30 hodin. Utkání můžete sledovat i na O2 TV Fotbal.

Také čtěte: Titul vyhraje Slavia, mají jasno fotbalové tváře O2 TV Sport. Koho vidí na sestup?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru