Defenzivním králem FORTUNA:LIGY je opavský Svozil, vidět jsou ale i záložníci

Počet osobních soubojů

Nejvíce soubojů podstoupil v letošní sezóně záložník Sigmy Olomouc Lukáš Kalvach, celkově již 320. Přes hranici 300 soubojů se dostali ještě další dva hráči, obránce Opavy Jaroslav Svozil jich má na kontě 307, záložník Sparty Martin Frýdek o pět méně.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Vyhrané osobní souboje

Důležitější statistikou jsou v tomto ohledu vyhrané osobní souboje. A v nich dominuje opavský bek Jaroslav Svozil, jenž uspěl celkem 207krát. Dobrou úspěšnost má i bek Slovácka Jiří Krejčí (190 vyhraných soubojů a úspěšnost 65,5 procenta). Nad hranici 150-ti úspěšných soubojů se dostalo celkem deset hráčů, jmenuje například Martina Frýdka, Davida Hovorku nebo Romana Hubníka.

Plzeň - Sparta: Roman Hubník

Odebrané míče

V této statistice překvapivě vede karvinský bek Benjamin Čolič, jenž odebral již 16 míčů a má tedy téměř jeden odebraný míč na utkání (Čolič odehrál 19 střetnutí). Pozadu nezůstává ani Patrizio Stronati, který byl úspěšný patnáctkrát. Ze záložníků na tom jsou nejlépe Martin Sladký z Olomouce a Michael Ngadeu Ngadjui ze Slavie, oba odebrali shodně jedenáct míčů.

Získané míče

Patrizio Stronati získal již 190 míčů a v tomto ohledu je nejlepší. Na záda mu dýchají Marek Janečka z Karviné (184) a Lukáš Kalvach z Olomouce (181). V první desítce poté najdeme ještě například Romana Hubníka, Jaroslava Svozila (oba 172) či Jiřího Fleišmana (163).

Také čtěte: Titul vyhraje Slavia, mají jasno fotbalové tváře O2 TV Sport. Koho vidí na sestup?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru