Jak posílily na jaro? Změny v kádrech týmů FORTUNA:LIGY ve skupině o záchranu

11. 1. FC Slovácko

Příchody: Diviš (Mladá Boleslav – host.), Franič (Radnik Bijeljina), Harba (Kukesi)
Odchody: Kuchta (Slavia – návrat z host.), Petr (hledá si angažmá)

Příprava: Čtyři výhry, dvě remízy, jedna porážka a skóre 16:9. Taková je bilance Slovácka. Tým kouče Svědíka se prezentoval ve velmi slušném světle, zaujal divokou přestřelkou se srbským Vranje (4:4) či remízou s Alkmaarem (1:1). V generálce v Turecku porazil ruský Kursk (2:0).

Také čtěte: Zimní změny v kádrech týmů FORTUNA:LIGY: Od vedoucí Slavie po ševce ze Zlína

12. FK Příbram

Příchody: Jablonský (Zápy)
Odchody: Holek (konec kariéry)

Příprava: Středočeši se na jarní boj o záchranu připravovali výhradně v domácích podmínkách. Po třech duelech v Tipsport lize odehráli další čtyři utkání. Ze tří porážek hned dvakrát padli se soupeřem z druhé ligy, hlavně poslední test před startem jara s Táborskem (1:4) skončil ostudou.

13. Bohemians 1905

Příchody: Pokorný (Slavia – host.), Hůlka (Mladá Boleslav), Ljovin (Jihlava), Puškáč (Opava), Vacek (Odense – host.)
Odchody: M. Hašek ml. (Sparta), Mašek (Mladá Boleslav)

Příprava: Kouč Martin Hašek oznámkoval přípravu dvojkou, cení si výsledků i předvedené hry. Klokani mají za sebou pět vyrovnaných utkání, jako poražení odešli dvakrát. Naopak si dokázali poradit se Žižkovem (2:0) a švýcarským Sionem (1:0). Nastřílených šest gólů není mnoho.

14. Sigma Olomouc

Příchody: Beneš (Vasas Budapešť)
Odchody: Manzia (Opava), Vašíček (konec smlouvy), Surzyn, Zmrzlý, Zifčák (všichni Vítkovice – host.), Baďura (Prostějov – host.)

Příprava: Sigmě se až na závěr přípravy výsledkově vcelku dařilo. Po Trenčínu (3:0) si vyšlápla i na vedoucí celek slovenské ligy Slovan Bratislava (3:2). V Turecku skolila i polský Lubin (2:1), poté už ale kvůli nízké produktivitě nevyhrála. A bilance? Čtyři výhry, dvě remízy a dvě porážky.

Další díl seriálu: Příchody, odchody. Zimní změny v kádrech týmů FORTUNA:LIGY na 7. až 10. místě

15. MFK Karviná

Příchody: Záhumenský (Dunajská Streda – host.), Faško (Grasshopper Curych – host.), Djordjevič (Vojvodina Novi Sad), Rundič (Slovan Bratislava), Bukata (Benevento), Kouakou (Caen)
Odchody: Piroch (Plzeň – návrat z host.), Mertelj (Kranj), Kocsis (Zalaegerszeg), Janečka (Trnava), Tusjak (Žižkov – host.)

Příprava: Jestli něco slezský celek v zimní přípravě trápilo, pak to byla bídná produktivita. Do generálky nasázela Karviná ve čtyřech zápasech jen tři góly, které stačily na jednu výhru. Tu druhou si připsala až na závěr proti polskému Tychy (4:1), kdy si zároveň vylepšila i celkové skóre na 7:3.

Nepřehlédněte: Vše o nadstavbě. Jak se bude ve FORTUNA:LIZE hrát o titul, evropské poháry i záchranu

16. Dukla Praha

Příchody: Hadaščok (Vlašim), Kozma (Varnsdorf), Holík (Zlín – návrat z host.), Koval (České Budějovice – návrat z host,), González (Salamanca)
Odchody: Breda (Jablonec – návrat z host.), Štursa (Plzeň – návrat z host.) Bobál (Paksi), Bilovský (Nitra), Bezdička (Teplice – host.), Schranz (AEL Limassol), Chlumecký (Jihlava – host.)

Příprava: Na Julisce mohou přípravu na jarní boj o záchranu hodnotit kladně. Minimálně co se týče výsledků. Tým kouče Skuhravého vyhrál pět ze šesti utkání se skóre 21:7. Má za sebou i kvalitní test s druholigovým Dynamem Drážďany (2:3), na start ligy se naladil skalpem Bohemians (2:1).

  • Start jarní části FORTUNA:LIGY se blíží! Všechny zápasy, včetně bojů v nadstavbové části, můžete sledovat exkluzivně jen v O2 TV. Ten nejlepší ligový servis na vás bude opět čekat na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru