Co kolo, to velký tahák. Jaké šlágry okoření úvod jarní části FORTUNA:LIGY?

20. kolo: Sparta – Bohemians 1905 (neděle 10. února)

První jarní kolo uzavře dohrávka na Letné, kde Sparta přivítá klokany z Vršovic. Malé pražské derby má vždy svůj speciální náboj, o tom není pochyb. Fanoušci navíc budou zvědaví, jakou tvář domácí ukáží po vydařené přípravě a změnách, které v klubu přes zimu proběhly.

Zápas bude pikantní hlavně pro Martina Haška. Teď nemáme na mysli kouče Bohemians a někdejší dlouholetou oporu Sparty, ale jeho stejnojmenného syna. Třiadvacetiletý záložník v přestávce vyměnil Ďolíček za Letnou, kam se vrátil coby odchovanec. Klokanům pomohl Spartu v předešlých dvou duelech obrat o body, teď bude chtít k vítěznému vstupu do jara pomoct rudé armádě.

21. kolo: Plzeň – Slavia (neděle 17. února)

Souboj druhého s prvním týmem tabulky. Na jeden z nejočekávanějších zápasů fotbalového jara dojde sice už v jeho úvodu, i tak může sehrát v boji o titul klíčovou roli. Mistrovská Viktoria ztrácí na soupeře z Edenu čtyři body, a pokud by ve Štruncových sadech lídrovi podlehla, šance na obhajobu titulu by se rapidně ztenčila. Vzhledem k současné síle Slavie i podzimní dominanci si jen stěží představit, že by si s takovým náskokem nechala mistrovskou trofej vzít.

Na podzim sešívaní Viktoriány doma rozstříleli 4:0, v Plzni se jim ale dlouhodobě nedaří. Prohráli tam čtyřikrát za sebou, utnou sérii nezdarů právě ve šlágru druhého jarního kola?

22. kolo: Sparta – Baník Ostrava (neděle 24. února)

Další týden, další peprná bitva. Zápasy Sparty s Baníkem patří pokaždé k tomu nejlepšímu, co tuzemská fotbalová scéna nabízí. Že se tyto kluby mezi sebou nikdy nemusely, to je známá věc. Jejich souboje by se bez nadsázky daly nazvat fotbalovou válkou. Ostatně první – emocemi prošpikované – vzájemné utkání v letošní sezoně na vyprodaném vítkovickém stadionu se snad ani jinak nazvat nedá. Rozhodla ho jediná trefa z kopačky sparťanského střelce Tetteha.

Ostravané vedení ostříleným stratégem Páníkem dorazí na Letnou bez bázně, se Spartou si to budou chtít rozdat na férovkou. Stejně jako v minulém ročníku, kdy tady prohráli 2:3 gólem z 80. minuty.

Všechny výše zmíněné atraktivní duely uvidíte v přímém přenosu pouze na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, kde je odvysíláme v té nejlepší vysílací kvalitě v multidimenzi. Ke každému zápasu navíc přichystáme tradiční studio se zajímavými hosty a těšit se můžete i na doprovodné statistiky.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte všechny zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru