Pět největších úspěchů v bohaté kariéře deblové královny Sestini Hlaváčkové

Premiérový titul na grandslamu, Roland Garros (2011)

Do Paříže přijely Hlaváčková s Lucií Hradeckou jako nenasazený pár, přesto si došly pro svůj pátý a do té doby jednoznačně nejcennější společný titul. Na grandslamovu vyhrály poprvé. V pavouku čtyřhry za nečekaným triumfem vyřadily i favorizovanější českou dvojici Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová a turnajové dvojky Květu Peschke s Katarinou Srebotnik. „Je to moc příjemný pocit a myslím, že si to strašně zasloužíme,“ podotkla šťastná Hlaváčková.

Olympijské stříbro, Londýn (2012)

S Hradeckou vytvořila plzeňská rodačka respektovaný a obávaný pár. Na olympijských hrách v Londýně se tažení dvojice H+H až do finále čtyřhry zařadilo k nejsledovanějším českým příběhům velkého sportovního svátku. V boji o titul nestačily stejně jako o měsíc dřív ve finále Wimbledonu na favorizované americké sestry Serenu a Venus Williams. I stříbro z olympiády má ohromnou cenu, tenistkám k jeho zisku pogratuloval i tehdejší prezident Václav Klaus.

Druhý grandslamový titul, US Open (2013)

Na závěrečném grandslamu sezony před šesti lety se české deblistce povedlo něco, co se někomu jen tak nepodaří. V New Yorku tehdy vybojovala rovnou dva tituly. K tomu prvnímu došla ve smíšené čtyřhře, jejím spoluhráčem byl tehdy Bělorus Max Mirnyi. „Je to jednoduché. New York je skvělé místo pro tenis. Tenhle stadion je nejlepší, má nejlepší atmosféru a měl jsem nejlepší parťačku,“ prohodil směrem k Hlaváčkové její spoluhráč.

Třetí grandslamový titul, US Open (2013)

Od triumfu ve smíšené čtyřhře uběhlo čtyřiadvacet hodin a Hlaváčková se ve Flushing Meadows znovu fotila s trofejí pro vítězku slavného turnaje. S Lucií Hradeckou znovu ukázaly sílu dvojice H+H. V semifinále konečně vyzrály na sestry Williams a ve finále následně porazily i australský pár Ashleigh Barty, Casey Dellacqua. „Je to prostě úžasné. Nemůžu tomu uvěřit, že jsem to já, kdo si odváží dva tituly. Nikdy bych to do sebe neřekla,“ radovala se Hlaváčková.

Triumf na Turnaji mistryň (2017)

V úspěšném roce 2012 skončila po boku Hradecké na tradičním velkolepém zakončení sezony v Singapuru těsně pod vrcholem. O pět let později se do finále čtyřhry na Masters dostala Hlaváčková znovu, tentokrát už ovšem s Timeou Babos. A vyšlo to. Byla to ale dřina, česko-maďarský pár se radoval až díky zvládnutému super tie-breaku v souboji se Švédskou Johannou Larsson a Kiki Bertens z Nizozemska. „Největší moment celého roku,“ ujistila hned na kurtu Hlaváčková.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru