Zimní změny v kádrech týmů FORTUNA:LIGY: Od vedoucí Slavie po ševce ze Zlína

1. Slavia Praha

Příchody: Ševčík (Liberec), Masopust (Jablonec), Traoré (Zlín), Král (Teplice), Júsuf (Bohemians), Kuciak (Podbrezová – host.)
Odchody: Pokorný (Bohemians – host.), Kuchta (Teplice – host.), Júsuf (Bohemians – host.), Musa (Liberec – host.), Vantruba (Podbrezová – host.)

Příprava: Lídr FORTUNA:LIGY odehrál pět zápasů, z nichž čtyři vyhrál. Druholigovému Ústí nasázel osm gólů, ovšem nejcennější skalp si sešívaní připsali v generálce na jaro, když na závěr soustředění v Portugalsku skolili norský Rosenborg 2:0. Prohráli pouze se silným Salcburkem (0:1).

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte kterýkoliv ze zápasů FORTUNA:LIGY!

2. Viktoria Plzeň

Příchody: Kayamba (Opava), Beauguel (Zlín), Pačinda (Dunajská Streda), Bakoš (Trnava – návrat z host.), Piroch (Karviná – návrat z host.)
Odchody: Hájek (Ml. Boleslav – host.), Zeman (Hapoel Ra'anana), Řezníček (Lokeren), Šulc (Jihlava – host.), Bucha (Mladá Boleslav – host.)

Příprava: V úvodních třech duelech s papírově slabšími soupeři sázeli viktoráni jeden gól za druhým a připsali si hladké výhry. Ve Španělsku narazili na silnější týmy a byly z toho tři remízy, včetně generálky s New England (2:2) hrajícím zámořskou MLS, a jedna porážka (CSKA Sofia).

3. Baník Ostrava

Příchody: Kuzmanovič (Opava)
Odchody: Stáňa (Opava)

Příprava: Trenér Páník zařadil do přípravy hned sedm utkání. A bilance? Pět výher a dvě remízy. Baník uspěl ve všech třech duelech v Tipsport lize, poté si poradil s pátým týmem polské ligy Štětínem (1:0) a v generálce jediným gólem udolal v dalším kvalitním testu ruský Orenburg.

4. FK Jablonec

Příchody: Fábry (Nitra), Štěpánek (Jihlava), Vatajelu (Sparta – host.), Dil (Štěchovice – návrat z host.)
Odchody: Masopust (Slavia), Hanousek (oba Sparta), Čvančara (Empoli – host.)

Příprava: Také Severočeši, kteří přezimují v tabulce FORTUNA:LIGY, nepoznali v přípravě na jaro hořkost porážky. A to odehráli hned osm utkání. I po odchodu tradičních opor si svěřenci kouče Rady vedli velmi dobře. Vrcholem byl skalp čínského Che-pej (2:0), šlo o šestý vyhraný duel.

Nepřehlédněte: Únor na O2 TV Sport nabitý přímými přenosy: Podívejte se, na co se můžete těšit!

5. Sparta Praha

Příchody: Moberg Karlsson (Norrköping), Martin Hašek (Bohemians), Plechatý (Vlašim – návrat z host.), Hanousek (Jablonec)
Odchody: Ristič (Krasnodar – návrat z host.), Šural (Alanyaspor), Vatajelu (Jablonec – host.), Kaya (Galatasaray – host.), Stanciu (Al Ahli), Vukadinovič (Boluspor – host.)

Příprava: Sedm zápasů, sedm výher. Už před odletem na soustředění letenský celek třikrát vyhrál, opravdové zkoušky podstoupil ale až ve Španělsku a ve všech obstál. Porazil maďarský Mol Vidi (3:1), Dynamo Kyjev (3:2), čínský Žen-che (4:1) a v generálce otočil duel s CSKA Sofia (3:2).

6. Fastav Zlín

Příchody: Džafič (Mladá Boleslav – návrat z host.), Čanturišvili (Trnava), Rakovan (Dundee United)
Odchody: Beauguel (Plzeň), Balič (konec smlouvy), Lukáš Holík (Dukla – návrat z host.)

Příprava: Po úvodní výhře nad Zlatými Moravci (2:0) nahradil Bílka na trenérském postu Pivarník a pod jeho vedením ševci porazili ve zbývajících zápasech už jen Nitru (5:0). Po dvou následných porážkách se na ligové jaro naladili cennou remízou s šestým týmem ruské ligy Kazaní (0:0).

V dalším díle si představíme změny v kádrech týmů, které přezimují ve FORTUNA:LIZE na 7. až 10. místě.

  • Start jarní části FORTUNA:LIGY se blíží! Všechny zápasy, včetně bojů v nadstavbové části, můžete sledovat exkluzivně jen v O2 TV. Ten nejlepší ligový servis na vás bude opět čekat na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru