Klíčový zápas v Lize mistrů: Nymburské setrvání v Evropě má několik variant

Nymburk totiž může i prohrát a přesto postoupit. Bude k tomu potřebovat výhru Dijonu a prohru Lietkabelisu. Pak bude mít Dijon bilanci 5-9 a Lietkabelis, Nymburk a Fuenlabrada 4-10. V minitabulce těchto tří celků pak má Nymburk nejvíce výher.

Jistá šance vzniká také při prohře v Bambergu, porážce Dijonu i Lietkabelisu. Pak by byly hned 4 celky, které mají bilanci 4-10. Nymburk, Lietkabelis, Dijon a Fuenlabrada. Ale k tomu by musela Fuenlabrada dnes vyhrát proti Lietkabelisu o 31 bodů. A to není moc reálné. Dodejme, že Dijon hraje doma proti silnému Hapoelu Jeruzalém.

Nymburk ale potřebuje hrát na výhru, až potom může počítat a rozhlížet se jinde. Německý tým působí hratelněji než třeba Hapoel, ale stále disponuje extrémně silnou soupiskou. Ta čítá několik hráčů, kteří si zahráli i Euroligu, kterou Bamberg hrál v sedmi z posledních osmi sezon. Navíc má německý tým velkou sílu pod košem. Středočeši tak budou potřebovat excelentní práci podkošové rotace a k tomu více než průměrnou střelbu z dálky.

Soupeř hodlá hrát na maximum

V prvním vzájemném utkání ve skupině Nymburk na Bamberg na Královce nestačil. Ale šlo o nesmírně vyrovnaný zápas, který Nymburk ztratil až v samotné koncovce. A bohužel to nebylo poprvé a naposled v sezóně.

Bamberg je ve skupině C Ligy mistrů třetí, a má tedy postup do play-off zajištěn. A výsledek zápasu nebude mít na pozici německého týmu vliv. Tedy ať Bamberg prohraje nebo vyhraje, zůstane třetí. Trochu to svádí k domněnce, že by to pro Nymburk, kterému jde o víc, mohlo být snazší. To ale odmítá asistent trenéra Bambergu, Dominik Günthner. „Víme, že máme před sebou ještě hodně práce. A chceme se dále zlepšovat. A tedy i vyhrát před vlastním publikem,“ uvedl.

Němci zatím nesignalizují, zda budou někoho ze základní rotace šetřit. Pokud by byl někdo lehce zraněný, asi by se v utkání neobjevil. Při poslední výhře Bambergu v lize nad Göttingenem (100:77), ale opory týmu až na Jelovace hrály a u nikoho nebyl na první pohled žádný zdravotní problém k vidění.

Poslední zápas Nymburku v Lize mistrů na palubovce Bambergu, jenž rozhodne o jeho případném setrvání v pohárové Evropě, vysíláme od 20:25 hodin v přímém přenosu na O2 TV Sport.

Foto: basket-nymburk.cz

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru