Největší bitvy osmifinále Ligy mistrů za posledních deset let

Bayern Mnichov – Inter Milán (sezóna 2010/11)

V sezóně 2010/11 se v osmifinále střetly celky Interu Milán a Bayernu Mnichov. Obhájce titulu první zápas na San Siru prohrál, o osudu střetnutí rozhodl v poslední minutě Mario Gómez. A tak se zdálo, že mezi nejlepších osm se dostane německý celek. Hned ve čtvrté minutě odvety ale účty srovnal Samuel Eto´o a drama bylo na světě. Od 21. do 31. minuty se ovšem trefili Müller a Gómez a problémy již nikdo z domácích fanoušků nepředpokládal. V 63. minutě však z kopačky Wesleyho Sneijdera přišlo srovnání a v 88. minutě obrovský šok. Míč dostal do sítě Goran Pandev a rozhodl o poměrně nečekaném postupu italského mistra.

AC Milán – Arsenal (sezóna 2011/12)

O sezónu později největší bitvu osmifinále sehrál AC Milán s Arsenalem. Rossoneri v prvním duelu soupeře vyučovali. Hned na úvod fantastickou brankou otevřel skóre Kevin-Prince Boateng, dvakrát se trefil Robinho a svůj parádní výkon korunoval brankou z penalty Zlatan Ibrahimovič. Po výsledku 4:0 se zdálo, že je rozhodnuto. Arsenal ale v odvetě předvedl vynikající defenzivní i ofenzivní výkon. Dvě minuty před koncem první půle upravoval Robin van Persie z penalty již na 3:0 (v tomto utkání se mimochodem trefil i Tomáš Rosický) a bylo zaděláno na drama. Ve druhé půli ale čaroval hostující gólman Abbiati, který tak nakonec dostal svůj tým do čtvrtfinále.

https://www.youtube.com/watch?v=OweTWSVMw84

PSG – Chelsea (sezóna 2014/15)

V Parku Princů začalo osmifinále mezi PSG a Chelsea. Do vedení šli v první půli hosté, postaral se o to Branislav Ivanovič. Hned v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky srovnal skóre Edinson Cavani a další průběh duelu už branku nenabídl. V odvetě se dlouho hrálo bez branek, což vyhovovalo více anglickému týmu. Ten navíc devět minut před koncem udeřil zásluhou Garyho Cahilla a zdálo se, že Blues se budou radovat z postupu. Jenže dvě minuty před koncem odcentroval od rohového praporku Lavezzi a bývalý hráč Chelsea David Luiz hlavičkou poslal zápas do prodloužení. V něm se jako první prosadili znovu domácí, penaltu proměnil Eden Hazard. Jenže ve 114. minutě po dalším rohovém kopu vyrovnal Thiago Silva a poslal Paříž dále.

Tip: Sledujte osmifinále Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Bayern Mnichov – Juventus (sezóna 2015/16)

Bayern Mnichov podruhé a tentokrát úspěšně. V prvním utkání vedl Bayern na půdě Juventusu již o dvě branky, o svůj náskok ale přišel. Paulo Dybala a Stefano Sturaro dali Staré dámě naději, kterou navíc hned v páté minutě odvety přiživil Paul Pogba. Ještě v první půli zvýšil Juan Cuadrado a zdálo se, že čtvrtfinále se mnichovského velkoklubu týkat nebude. Necelých dvacet minut před koncem dal pro změnu domácím naději Robert Lewandowski a v poslední minutě rozbouřil domácí fandy Thomas Müller, jenž hlavičkou zužitkoval centr Comana a poslal duel do prodloužení. A ještě v první části domácí rozhodli o svém postupu. Thiago ve 108. a Coman ve 110. minutě udolali unavený Turín a společně mohli slavit postup mezi nejlepších osm.

Kingsley Coman

PSG – Barcelona (sezóna 2016/17)

O zřejmě nejlegendárnějším obratu historie Ligy mistrů jistě každý slyšel. PSG v prvním utkání naprosto dominovalo a zvítězilo hladce 4:0. Nikdo tak nečekal, že by se ještě mohlo odehrát nějaké drama. Barcelona sice šla v odvetě brzy do vedení a pět minut po přestávce zvyšoval Messi z penalty už na rozdíl tří gólů, Když ale v 62. minutě skóroval Edinson Cavani, PSG už slavilo postup. Barcelona potřebovala tři góly a ty nakonec docílila. V 88. minutě skóroval Neymar, ten následně proměnil i sporně nařízenou penaltu a v páté minutě nastavení rozhodl Sergi Roberto. Závěr nabídl jednu kontroverzi za druhou, po závěrečném hvizdu ale nakonec mohla senzačně slavit postup Barcelona.

https://www.youtube.com/watch?v=j-kCOMv1tJk

Nepřehlédněte: Dočkal v České uličce: Mluvil o možném návratu do Sparty, angažmá v MLS i síle nároďáku

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru